Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda, 31 şüpheli hakkında bazı suçlarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Narin Güran, 21 Ağustos 2024'te kaybolmuş ve 8 Eylül 2024'te Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunmuştu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Salim Güran'a, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçuyla ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Başsavcılığın kararında, Salim Güran’ın otomobilinde Narin Güran’a ait DNA örneği bulunduğu için ilk etapta gözaltına alındığı ancak ilerleyen süreçte eylemin "kasten öldürme" olarak değerlendirildiği ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunun unsurlarının oluşmadığı ifade edildi.
Ayrıca, Narin Güran’ın cesedini sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyi Vecdi Bahtiyar hakkında da "suçluyu kayırma" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği karara göre, Narin'in babası ve bazı şüpheliler hakkında "kasten öldürme" suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından kovuşturma yapılmayacak.
Başsavcılık, yeni delillerin ortaya çıkması durumunda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 172/2. maddesi gereği soruşturmanın her aşamasında yeniden yapılabileceğini belirtti. Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin devam eden davada, başta anne Yüksel Güran ve amca Salim Güran olmak üzere bazı sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. 16 yaşındaki R.A. ve 17 yaşındaki İ.K. gibi şüpheliler ise hapis cezası talebiyle yargılanıyor.
ABC gazetesi
Bir yanda milyonluk saraylar bir yanda sokakta donarak yaşamını yitiren vatandaş Sami Babacan...83 izlenme
Thodex vurgununda yeni gelişme: Özer'e yardım eden kişi yakalandı37 izlenme
Erdoğan'ın danışmanı Adnan Tanrıverdi 'Türkiye'yi eyaletlere bölelim' diyor !2095 izlenme
Tek ihaleyle üç bakanlığın bütçesini geride bıraktı!44 izlenme
Gericilerin düzenlediği icazet töreninde yasa delindi, masaya Türk bayrağı serildi!36 izlenme
Facia sonrası skandal paylaşımlar! Ölenlere küfür yağdırdılar6 izlenme
Bakanlık açıkladı: 5 milyon hane sosyal yardımlarla geçiniyor34 izlenme
En güvendiği isim Erdoğan'ı yaylım ateşine tuttu: Yandaş yazar AKP'lilerin duymak istemediği korkunç gerçeği açıkladı!15 izlenme
Esnaf perişan, oda başkanı davullu zurnalı eğlencede!
AKP’li belediyeden tepki çeken proje! Bu nasıl bir plaj?
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT ve TÜRKSAT'tan çift maaş aldığını açıkladı! İşte Eren'in aldığı maaşın toplamı
7.5 yıla kadar hapsi isteniyordu: Cem Yiğit Üzümoğlu Erdoğan'ı örnek gösterdi