Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan itibaren kayıp olarak aranmaya başlanmasının 19 gün sonra cansız halde bulunan 8 taşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede amca ve köyün muhtarı Salim Güran 1 numaralı sanık olarak yer aldı.

Soruşturma kapsamında Ankara’dan gelen özel ekibin bulduğu deliller de iddianamede yer bulurken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk’in başkanlığında toplanan savcılar, Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianameyi tamamladı. İddianamede cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştiği kaydedilirken, delillerin karartılmaya çalışıldığına da dikkat çekildi. Başsavcı Çelenk, iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceğini ve adaletin yerini bulacağı inancını belirtti.
Amca Salim Güran’ın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaptığı iddiası da iddianamede yer aldı. İddianamede, suçlamaların ciddi delillere dayandığı ve sanıkların birçoğunun olay yerinde bulunduğuna dair kanıtlar olduğu belirtildi. İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılama süreci başlayacak.
Kaynak: Sabah
Gerçek Gündem
Ukrayna tarafından düşürülen Rus ordusunun Su-35 savaş uçağının ve pilotunun görüntüleri yayınlandı!82 izlenme
Hava kirliliği ömrü "2 yıldan fazla" kısaltabilir.24 izlenme
Vatandaşların gönderdiği yardımlara AKP’liler parti logosunu yapıştırıyor! Tıklayıp kendi gözlerinizle görün39 izlenme
Ali İsmail Korkmaz 27. yaş gününde anılıyor55 izlenme
Bir yanda af, bir yanda yeni cezaevi inşaatları13 izlenme
Dünyada azalıyor, Türkiye'de artıyor! Gıda fiyatlarında büyük fark24 izlenme
1 yıl gizlediler! Bakanlığın 17 milyar liralık ihalesinin hangi şirketlere verildiği belli oldu45 izlenme
Cübbeli Yine Uçtu ! "Denizde tekbir getirerek 40 dalga sayanların gelmiş geçmiş tüm günahları af olur"2448 izlenme