Diyarbakır’da, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin davada flaş bir gelişme yaşandı. Cinayette “suç delillerini gizleme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, müvekkilinin vekilliğinden “vicdani nedenlerle” çekildiğini duyurdu.
Eryılmaz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün sadece bir vekillikten değil, inancımın ve meslek onurumun sınandığı ağır bir yükten çekiliyorum” sözlerini sarf etti.

“Narin Güran davasında, en zorlu anlarda savunmasını üstlendiğim Nevzat Bahtiyar’ın avukatlığını, artık taşıyamayacağım vicdani bir sorumlulukla bırakıyorum.” diyen Eryılmaz, “Bu kararımın ardında, bir davayı omuz omuza yürütmemiz gereken bir meslektaşımın, dava karara bağlandıktan sonra hakikati savunmaktan imtina etmesi yatmaktadır. Sosyal medyanın acımasız koridorlarında tek başıma mücadele ederken, şahsıma yönelik linç kampanyalarına karşı suskun kalması bir yana, o linci örgütleyenlerle kurduğu dostluklar, yüreğimde derin bir yara açmıştır.” ifadelerini kullandı.
Eryılmaz, sözlerinin devamında “Ancak bardağı taşıran son damla, bizzat o avukata ait olduğu iddia edilen ve "Narin'i Nevzat öldürdü" dediği bir ses kaydının varlığı olmuştur. Bir savunmanın temelini oluşturan güven, kendi yol arkadaşımız tarafından dinamitlenmiştir.” dedi.

“En acısı ise, tüm bu yaşananları bilen müvekkilim ve ailesinin, bu onur kırıcı ihanet karşısında derin bir sessizliğe bürünerek beni yalnız bırakmasıdır.” sözlerini sarf eden Eryılmaz, “Yanınızda olması gerekenlerin gölgesi bile üzerinize düşmüyorsa, inancını yitirmiş bir avukatla aynı safta durmanız isteniyorsa ve en önemlisi, savunduğunuz kişinin masumiyetine dair şüphe bizzat ortağınız tarafından dile getiriliyorsa, o savaşta daha fazla kalınamaz.” ifadelerini kullandı.
Avukat Eryılmaz, “Ama Narin Davası'nda, Narin için yapmış olduğum ve yapacağım çalışmalarla elde ettiğim bilgiler doğrultusunda bir vatandaş olarak dışarıda kalan, yargılamalara dahil olmayan ya da başka suçlardan yargılanan suça karışan kişilerin de yargılanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarlarda bulunmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğim.” derken açıklamasını “Bu, bir pes ediş değil, hakikate ve meslek ve şahsi onuruma olan saygımın bir gereğidir.” ifadeleriyle noktaladı.
halktv.com.tr
Kaynak:DHA
Sedat Peker 4. videoyu yayımladı47 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz belge paylaştı: "AKP döneminde İBB'ye ait araç AKP Genel Merkezi'ne tahsis edildi"13 izlenme
Narin cinayetinde iddianame hazır: 1 numaralı sanık belli oldu43 izlenme
Faturalarda açma kapama bedeli kalkıyor!63 izlenme
İran İsrail savaşında tehlikeli eşik aşıldı: Hipersonikler ateşlendi29 izlenme
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin komisyonda protesto edildi: "Sansürcü başkan"42 izlenme
Bahçeli'nin 'emekliye seyyanen zam yapılmalı' çıkışı sonrası AKP'den açıklama72 izlenme
Salda gölüne bir hançer daha!27 izlenme
İBB’den 7.3 milyon TL’ye okçuluk müzesi!
MİLLİ Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: 10 terörist etkisiz hale getirildi
Öğretmen maaşlarını ‘yük gören’ MEB, Maarif Vakfı’na 486 milyon lira aktaracak!
Suriyeli insan kaçakçısı sınır duvarının altındaki tünelden kolay ve güvenli geçişin reklamını yaptı!