Diyarbakır'da Narin Güran cinayeti soruşturmasında anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayla ilgili ortaya çıkan yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Narin Güran'ın kaybının 5'i ile 10'uncu günü arasında anne Yüksel Güran'ın eve çağırdığı ambulansın içindeki hemşirelere "Devlet istiyor, gizli bir test yapılacak" sözleriyle yanında götürdüğü şırıngayla kanını aldırdığı iddia edildi.
Didem Arslan Yılmaz'ın programında Narin'in annesi hakkında yaşandığı ifade edilen bir gelişme dikkat çekti.
Bölgeden alınan haberlere göre anne Yüksel Güran'ın, Narin'in kaybının 5'i ile 10'uncu günü arasında evine çağırdığı ambulanstaki hemşirelere "Devlet istiyor, gizli bir test yapılacak" dedi ve yanında götürdüğü şırınga vasıtasıyla kanını aldırdığı ortaya çıktı.
Muhabirin aktardığı olay şu şekilde:
"Öncelikle bu bahsedeceğim şey teyitli bir bilgidir. İlgili resmi kurumlardan da bunun doğruluğu teyit edilebilir Didem Hanım. Narin'in kaybının 5'i ile 10'uncu günü arasında, 567 o civarlarda… Yani çocuk kayboldu daha 1 hafta filan. Anne evden iki tane erkek gönderiyor, kapıda hazırda bir ambulans bekletiliyor. Ve anne evden 2 tane erkek gönderiyor. Ambulanstakilere annenin tansiyonunun düştüğü ambulans uygunsa gelmek istediği aktarılıyor.
Tabii ki görevli hemşireler de ambulansın arka tarafını hazırlıyorlar. Bir süre sonra Anne Yüksel Güran ambulansa geliyor. 3 tane çalışan var o ambulansta, 2 tane hemşire ve bir sağlık görevlisi daha. 2 hemşire ile birlikte Anne Yüksel Güran ambulansın arkasına biniyor. Normalde tansiyonu düştüğü için işte tansiyona bakacaklar ve bu çok kısa bir süre ancak bu süre uzayınca 3'üncü sağlık görevlisinin dikkatini çekiyor ve ambulansın kapısına doğru gidiyor. Tam kapıyı tıklatacakken içeriden Yüksel Güran çıkıyor ve eve doğru gidiyor. 3'üncü sağlık görevlisi bu iki hemşireye soruyor diyor ki; Neden bu kadar uzun sürdü? Bir tansiyon işi bu kadar uzun sürmez bir problem mi var?"
'KANI ALAN HEMŞİRELER İFADE VERİYOR'
"Hemşireler de diyor ki; Göğsünden bir şırınga çıkarttı. Bize dedi ki: Jandarmalar benden gizlice kan alınmasını istedi. Onlara vereceğim, benim kanımı alır mısınız? Onların da bir anlık boşluğuna geliyor ve bu kanı alıyorlar anneye veriyorlar. Tabi diğer sağlık görevlisi diyor ki böyle bir şey olur mu yanında jandarma yok yani bunu yapamayız. Hemen jandarmaya haber vermemiz lazım.
Jandarmaya bilgi veriliyor, bu konu ile alakalı tutanak tutuluyor. Bununla ilgili resmi evraklar mevcuttur. Tutanak tutuluyor hatta bu iki hemşire bu konu ile alakalı ifade veriyor. O kan da gelinip Yüksel Güran'dan alınıyor. Böyle bir talebi Jandarmanın kesinlikle olmamış. Kaldı ki böyle bir şeye ihtiyaç hasıl olsa bile bunun gizlice alınmasına gerek yok. İlgili kurumlardan teyit edilebilecek bir bilgi. Böyle bir olay yaşanıyor."
Cumhuriyet
TCDD’de 11,4 milyarlık zarar!50 izlenme
AKP'liler sırayla birbirine giriyor: Tezcan ve Kuzu arasında FETÖ kavgası!117 izlenme
Darbeden tutuklu Metin İyidil hakim karşısına çıktı: "Gizli tanık Akar için 'FETÖ'cü dedi"30 izlenme
Ece Üner bir bir sıraladı: "Siz gazeteci olsanız sormaz mıydınız?"16 izlenme
İmamoğlu'na "terör" sorusu soran ismin arşivi sosyal medyanın gündeminde219 izlenme
Kayyım fırsatçılığı! Şahan'ın durdurduğu rezidans inşaatı yeniden başladı17 izlenme
Bakanlıktan 'Narin' adımı: İtirafçı Nevzat Bahtiyar için harekete geçiliyor21 izlenme
Dış kaynaklara muhtaç kalabiliriz14 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: "İl Başkanlığını Bırakıyorum"
Saray'ı çok üzecek anket: Erdoğan 4 muhtemel rakibine yeniliyor!
2023 enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 64.77, ENAG'a göre ise yüzde 127.21 oldu
Köfteci Yusuf'un iftar menüsü sosyal medyayı ikiye böldü