Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Olayla ilgili anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın da aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklandı.
Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ederken Güran Ailesi'nin 'para' derdine düştüğü ortaya çıktı. Akşam gazetesinden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre Güran Ailesi'nin sosyal medyadan yapılan paylaşımlara dava açması için tutuğu 12 avukatın, bugüne kadar 415 suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Avukatlar davalı tarafa arabuluculuk sistemiyle teklif gönderiyor, kabul edenler Güran Ailesi'ne istenilen parayı ödüyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini tüm ayrıntıları ile çözmek için Tavşantepe Köyü'nü gören askeri üsteki 'şahin gözü' kamera kayıtlarının çözümünü yaptırdı. 7 dakika 28 saniyelik görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın kendisine ait 23 AN 630 plakalı araçla Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos'ta köyden dere yatağına doğru ilerlediği, dereye yakın bir noktada durduğu belirlendi. Bahtiyar'ın aracının yönünü köye doğru çevirip park ettikten sonra Narin'in cansız bedeninin bulunduğu çuvalı kucağına alıp dereye kıyısına doğru yürüdüğü tespit edildi.
Nevzat Bahtiyar'ın yürüdüğü mesafenin uydu görüntülerinden çıkarılan koordinatlara göre 150 metre olduğu belirlendi. Bahtiyar'ın hiç yere bırakmadığı çuvalı dere yatağının su ile birleştiği noktada kucağından indirip önce ağzını bağladığı ardından bir kaya parçasının altına gizlediği, üzerine de 3 büyük kaya parçası daha koyduğu belirlendi.
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Nevzat Bahtiyar'ın, cesedin akıntıya kapılması halinde birileri tarafından görülebileceği ihtimali nedeniyle cesedi kaya parçası altına sıkıştırıp üzerini de büyük kaya parçalarıyla kapattığı değerlendirildi. Bahtiyar'ın ayrıca cesedin hızlı çürümesi için de böyle bir önlem aldığı öğrenildi. Bahtiyar'a savcı huzurunda yaptırılan yer gösterme tutanaklarını da görüntüler doğruladı.
Sözcü
İmamoğlu'ndan etkin pişmanlık resti: "Gerekirse o iftiranameleri imzalayın"25 izlenme
Sahte mehdinin müridinden Esra Erol'a ölüm tehdidi: "Surlardan aşağı atılırsın!"65 izlenme
Boğaziçili akademisyenler, Melih Bulu’nun atamasının iptali için Danıştay’a başvurdu!103 izlenme
Akaryakıt fiyatlarında dalgalanma: Motorine büyük zam!57 izlenme
Madencilerin evlerinden ağıtlar yükseliyor… Yürek burkan fotoğraflar54 izlenme
CHP'den Bakan Ersoy iddiası! "Otelleri zor duruma sokup, satın aldı"54 izlenme
Atatürk'e hakaretten hapis cezası almıştı: İktidar yanlısı Fatih Tezcan, cezaevine girdiğini duyurdu45 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 54.562 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.903.573'e, can kaybı 34.182’ye yükseldi!100 izlenme
Kanal İstanbul'un ÇED raporunu hazırladı, şirketine kamudan ihale yağıyor!
Adres yine tanıdık! 90 milyon TL'lik ihale AKP'li isme gitti
İsmini saklayan AKP'li yetkili ifşa etti! Kaşıkçı dosyası için Araplar iktidara ne verdi?
İmamoğlu kayyum atanan belediyenin karşısına kent lokantası açtı