Ankara'da NATO Zirvesi öncesi eylem yasağı sonrası yapılan operasyonlarda 209 kişi gözaltına alındı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emel Memiş ile gazeteci Yıldız Tar'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.
Ankara'da gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi öncesinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak Ankara genelinde eylem yasağı ilan edildi.
Bu kararın ardından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emel Memiş de bu kapsamda gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütülen soruşturmalar çerçevesinde toplam 241 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bu kişilerden 209'unun yakalanarak gözaltına alındığını belirtildi.
Gözaltına alınanlar hakkında ayrıca 24 saat süreyle avukatlarıyla görüş kısıtlaması kararı uygulandığı ifade edildi.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Memiş'in haricinde
gözaltına alınanlar arasında KAOS GL Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar,
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim
üyesi Doç. Dr. Emel Memiş, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun
Öneren, Çağdaş Hukukçular Derneği'nden Av. Semra Demir, Av. Kürşat
Bafra, Av. Doğa İncesu, UmutSen Sözcüsü Burcu Arıkan'ın da bulunduğu
aktarıldı.
Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, NATO Zirvesi kapsamında 13 gün süreyle şehirde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, stant açma ve benzeri etkinliklerin yasaklandığını ilan etti.
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 90.980'e, vefat sayısı ise 2.140'a yükseldi!96 izlenme
İçişleri Bakanlığı genelgesine rağmen Erciyes doldu taştı!81 izlenme
Hizbullahçılar terör listesinden çıkarıldı!17 izlenme
Ece'nin babasından ilk açıklama: "Ormanda ölü bulunmuş olsaydı..."48 izlenme
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!207 izlenme
TOKİ yöneticilerine ayrıcalıklı deprem zammı51 izlenme
İmamoğlu soruşturmasının başsavcısı Akın Gürlek HSK'ya şikâyet edildi30 izlenme
Yunanistan'da sıradan bir döviz bürosunda TL'nin durumu!77 izlenme
Avrupa Türk işçileri bekliyor: Sokaklara ilan asıyorlar, euro kazanacaklar
Bakanlıktan sudan ucuz bina! CHP'li Gökçek Meclis gündemine taşıdı
Sedat Peker'den olay yaratacak '15 Temmuz' , 'Süleyman Soylu' ve 'Hilal Kaplan' paylaşımı!
CHP’ye yasak, Diyanet’e serbest! Başka ülkelere göndermek için bağış topluyorlar!