73’üncü yaşını dün tamamlayan GÜBRETAŞ için Meclis Araştırması açılması istendi. GÜBRETAŞ grevi ve gübre fiyatlarında yaşanan fiyat artışları ile tekelleşme konusunda açılması istenen önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. GÜBRETAŞ’ta 3 Temmuz’dan bu yana süren grev nedeniyle piyasayı Cengiz’e ait Eti Gübre kontrol ediyor.

TBMM’deki görüşmeler sırasında AKP’li Faruk Kılıç “Her zaman çiftçilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” deyince İYİ Partili Selçuk Türkoğlu “Yanında oldun da ne oldu, çiftçi öldü” karşılığını verdi.

‘ER GEÇ HESAP SORACAĞIZ’
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da “Çiftçinin değil, Cengiz’in yanında oldunuz. Fosfat kaynaklarını Cengiz’e verdiniz. Ne mübarek adammış (!) bu Cengiz…Bütün kaynakları verdiniz, fosfat tekelleşti” diyerek, şöyle devam etti: “GÜBRETAŞ adeta bir şebeke tarafından gizli saklı içi boşaltılıp darmadağın edildi. Amonyak, üre, gübreler kimin gemicikleriyle taşındı? Mesela Burak Erdoğan’la bunun bir bağı var mı? Mehmet İhsan Arslan kim bunlar, nereden çıktılar? 380 bin çiftçinin alın terini, emeğini birilerine peşkeş çekemezsiniz. Çiftçinin hakkına hainliktir, ihanettir, soygundur, yağmadır. Er geç hesabını sizden soracağız.”

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP, 127 gündür üretimin durduğu çürütülen milli serveti konuşmayı reddetti.
GÜBRETAŞ, tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik ederek ülke tarımındaki kalite ve verimliliği artırmak amacıyla 6 Kasım 1952’de dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in talimatı ile kurulmuştu.
Sözcü
İsviçre'de halk oylaması ile peçe ve burka yasaklandı!56 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a çok sert tepki! "Her şeyi şuursuzca harcamakta ısrar ediyor"38 izlenme
Karamollaoğlu: Korkan yönetici adil davranamaz154 izlenme
Alkol satışı yasaklansın' diyen Erkan Petekkaya kaçak içki mi satıyor?608 izlenme
Diyanet bozuk saat gibi: “İsraftan kaçınılmalı, uygun araca binilmeli”25 izlenme
Kızılay’ın AKP’li yöneticisi İBB'den istifa etti: Milletvekili adayı olacak38 izlenme
Türk insanını bu duruma düşürenler utansın! Türklerin böbreklerini satması Şili'de bile gündem oldu40 izlenme
"Bari geri almasınlar diye" şaka yaptılar gerçek oldu! Dar gelirli öğrencilere verilen burs "kamu zararı" imiş!95 izlenme
ABD'nin Maduro'yu kaçırdığı askeri üste oluşan hasar görüntülendi: Siviller dahil 80 kişi öldürülmüştü
İsrail İHA'sı Han Yunus'ta dört kişiyi önce takip etti, sonra vurdu
Ayşe'nin katil zanlısının ifadesi kan dondurdu! Tek tek itiraf etti
Et yemek isteyen vatandaş 20 TL daha az vermek için sabaha karşı kuyruğa girdi!