Yeni eğitimöğretim yılına adım atan öğrenciler, okul kantinlerinde beklenmedik fiyatlarla karşılaştı. En ucuz seçenek olan poğaça 25 liradan satılırken, tost ve ayran gibi ürünlerde de geçtiğimiz yıla göre belirgin zamlar dikkat çekti.
Star Haber'de yer alan habere göre, kantinlerdeki fiyat artışları yüzde 2025 arasında değişiyor. Kantinlerde geçen yıla göre fiyatlar belirgin şekilde arttı. Kaşarlı tost 70 liradan 85 liraya çıkarken, simit ve poğaça 20 liradan 25 liraya, ayran ise 15 liradan 20 liraya yükseldi.
Bazı okullarda öğrenciler için tabldot yemek seçeneği sunulsa da en uygun menünün fiyatı 190 liradan başlıyor. Bir öğrencinin ay boyunca beslenmesi 3 bin 800 lirayı bulurken, bu durum aile bütçeleri üzerinde ciddi bir yük oluşturuyor.
Devlet okullarında fiyatlar belirli bir standartta olsa da özel okullarda durum farklı.
İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, özel okulların kendi fiyatlarını kendilerinin belirlediğini ifade ederek, “Bizim esnaf odamıza bağlı kantinler belirlenen tarifeye uymak zorunda. Farklı fiyat uygulayanlar ise bize şikâyet edilmeli” ifadelerini kullandı.
Okullarda kantin fiyatlarındaki artış, öğrencilerin beslenme tercihlerini ve ailelerin ekonomik yükünü doğrudan etkileyen bir sorun olarak öne çıkıyor. Bazı veliler çocuklarına evden yiyecek hazırlarken, bazıları da fiyatların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyor.
Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında bir bina kontrollü yıkılınca, bitişikteki apartmanın duvarsız olduğu ortaya çıktı! Behiye Teyze: "Duvarımın yapılmasını istiyorum"22 izlenme
Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter için hakimlere teşekkür etti!42 izlenme
Öğretim üyeleri: 'Melih Bulu kapının kilidini değiştirdi, anahtarını vermiyor'80 izlenme
Muharrem İnce en kritik mesajını yine Nagehan Alçı aracılığıyla verdi110 izlenme
Tüp fiyatlarına zam: İşte Aygaz, Bizimgaz ve İpragaz fiyatları50 izlenme
Kanal İstanbul'un yeni belgeleri ortaya çıktı!341 izlenme
Polatların parası nerede? Dikkat çeken pırlanta ayrıntısı41 izlenme
Varlık Fonu devreye girdi hükümete yakın müteahhitler geldi, 3.7 Milyar TL'lik sözleşme imzalandı!111 izlenme
Uyuşturucu baronlarının İstanbul'un lüks kulelerindeki hayatı
CHP'den 'Kayyum' kararının ardından ilk miting: CHP lideri Özel meydan okudu
Konda Araştırma ve Danışmanlık şirketinin Genel Müdürü Bekir Ağırdır erken seçim için tarih verdi
Suriye’den çok konuşulacak Türkiye iddiası