ABD merkezli New York Times, (NYT) Türkiye'de 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlere dair bir değerlendirme yazısı yayımladı. Yazıda, 'erken seçim kararının ters tepebileceği' ileri sürüldü.
New York Times'ta yayınlanan Carlotta Gall imzalı yazıda, muhalefet tarafından 'az rastlanılan' bir ittifak kurulduğu söylenirken, bu durumun Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için zorluk yarattığı belirtildi.
"İKTİDARININ SÜRÜP SÜRMEYECEĞİ BELLİ DEĞİL"
Yazıda Erdoğan'ın "hala Türkiye'deki en popüler siyasetçi" olduğu da söylenirken, seçimlerin Erdoğan'ın iktidarının sürüp sürmeyeceğini belirleyeceği ifade edildi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için de değerlendirmenin yapıldığı yazıda İnce'nin "değişim için büyük arzu görüyorum" sözlerine değindi.
NYT, anket şirketlerinin ve analistlerin seçimlerin "çok yakın geçmesini beklediklerini", Erdoğan'ın seçimlerin ikinci tura kalmasından kaçınmaya çalıştığını aktardı.
"MUHALEFET İLK KEZ ORGANİZE"
Değerlendirme yazısında "muhalefetin ilk kez bütün oyları bağımsız olarak saymak için bir operasyon organize ettiği" belirtildi ve bunun oy hilelerini engelleyebileceği söylendi.
Yazıda ayrıca İnce'nin Erdoğan'a karşı "ciddi bir rakip olduğu" ve ikinci tura kalınması durumunda diğer muhalefet partilerinin de İnce'yi destekleyeceği ifade edildi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/newyorktimeserdoganinerkensecimkarariterstepebilirh96901.html
Okullar tatil edildi! Corona virüsü zirvesi sonrası flaş kararlar71 izlenme
Milyonlarca insan bu borulardan su içiyordu!121 izlenme
Ahmet Hakan cinsel içerikli video beğenince yer altına çekildi, yorumlar birbiri ardına patladı!79 izlenme
Tarlada sudan ucuz market ve pazarda 5 katı40 izlenme
TÜİK enflasyonu açıkladı, maaş zamları belli oldu: İşte en düşük rakamlar!85 izlenme
Daha önce AKP'ye oy verdiğini söyleyen vatandaş isyan etti! 'O istifa etmedikçe hiçbir şey düzelmez. İnsanlar beynine yerleştirsinler. Doydu ve kimseyi düşünmüyor'45 izlenme
Türkiye’nin dolar zengini illeri belli oldu: Zirve şaşırttı44 izlenme
'Erdoğan, Türkiye’yi varoluşsal bir çöküşe götürüyor'1083 izlenme
TRT spikeri İBB’yi eleştirmeye kalkınca rezil olup paylaşımı sildi!
CHP'li vekil 2 sene önce FETÖ ve ABD'nin Montrö ve Kanal İstanbul planını ifşa etmiş!
Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkışı yapay zekâ ile canlandırıldı
Sedat Peker'den aylar sonra video: 'Bana bunları yapanların ufak ısırıklar almalarına izin veriyorum...'