Home
20 Temmuz 2022 ( 21 izlenme )
Reklamlar

Nisan’da enflasyon yüzde 68'i aşacak

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin düzenlediği enflasyon anketine göre, ankete katılan 16 kurumun medyan beklentisi Nisan ayında TÜFE’nin aylık yüzde 6,2; senelik yüzde 68,3 civarında gerçekleşeceği tarafında oldu.

Nisan ayı enflasyonu amacıyla en düşük beklenti aylık yüzde 4, en yüksek beklenti ise yüzde 7,8 civarında gerçekleşti.

Mart ayı anket döneminde sene sonu enflasyon beklentisini paylaşan 20 kurumun beklentisi medyanda yüzde 45’ten Nisan’da yüzde 55 oranına yükseldi.

Enflasyon Mart’ta yüzde 60'ı aştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bilgilerine göre Mart ayında senelik tüketici enflasyonu yüzde 61,14 olarak gerçekleşmişti.

Verilere göre aylık bazda yükselme ise yüzde 5,46 olarak açıklanmıştı.

Çekirdek enflasyon yüzde 48,39 olarak kaydedilirken, üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki makas 53,8 puanla gene rekor kırmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

HÜDA PAR'ın hedefi 42. madde! Bahçeli'nin çağrısı onları da cesaretlendirdi 14 Mayıs AK Parti'de erken seçim için perde arkasında! Önerilen tarihin 72 yıllık bir geçmişi var Hizbullah tetikçileri buhar olup uçtu! 25 yıldır 'aydınlatılamayan sır'da zaman aşımı tehlikesi Görüntüler bugün çekildi! Sosyal mesafe yine unutuldu