Silivri cezaevinde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik ifadelerinden dolayı yargılandığı davada, mahkeme heyetindeki üye hâkim Mehmet Can Kozan, İmamoğlu’nun tüm suçlamalardan beraat etmesi yönünde oy kullanmıştı.
Kararın ardından hâkim Mehmet Can Kozan’ın görev yeri değiştirilerek İstanbul 45. İş Mahkemesi’ne atandığı öğrenildi.
Karara tepki gösteren İmamoğlu, 'Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi' hesabından bir mesaj paylaştı:
Hani adalet? Nerede yargı bağımsızlığı? Ortada hakaret olmadığı apaçık belli, uydurma bir dosyada hakkımda ceza verilmesine karşı çıkan bir hakim, ağır ceza mahkemesinden alınıp iş mahkemesine gönderildi. Üstelik bu ilk de değil. Haktan, hukuktan, hakikatten yana; vicdanıyla karar veren her hakim cezalandırılıyor. Bu mudur sizin adalet anlayışınız? Hakimlerin vicdanıyla verdiği kararlar nedeniyle görevden alındığı bir yerde adil yargıdan söz edilebilir mi? Maskeniz çoktan düştü.
Artık kimse yargının bağımsızlığı masalını, adil yargılama hikâyesini anlatmasın. Hakimlerin ibret olsun diye cezalandırıldığı bir sistemden ne vicdan çıkar, ne de adalet. Ama unutmayın; adaletin terazisi er ya da geç dengelenir. O gün geldiğinde kimse yaptıklarının hesabını vermekten kaçamayacak. Herkes için her yerde önce adalet! Önce hürriyet!
Sözcü
3 kez fiyat güncellendi maliyeti 1 milyardan 5 milyara çıktı26 izlenme
Devlet Bahçeli’nin halefi olarak görülüyordu… MHP ve AKP’yi yerden yere vurdu!52 izlenme
Nas tarikatlara yok mu? Menzil'de bu kez de faiz kavgası çıktı38 izlenme
AKP'li vekil İbrahim Yurdunuseven'den övgü! "Cezaevlerimiz dünya standartlarının üstünde!"46 izlenme
Ali Yerlikaya kendini çok fena trolledi: Yanlış mesajı böyle paylaştı33 izlenme
AB ülkeleri harekete geçti! Suriyelilerin sınır dışı edilmesi masada38 izlenme
Kasım Süleymani suikastının detayları ortaya çıktı151 izlenme
Rıza Sarraf'ın sır ailesi642 izlenme
Elon Musk Gündemi Değiştirdi
İmamoğlu’nun mitingine saldırıda gözaltına alınan uzman çavuş kovuldu
Kaçak göçmenler, Türkiye'ye giriş yöntemlerini anlattılar: "Afganistan’dan yeni geldik, 3 kişi 3 bin dolara mâl oldu. İran sınırından sonra yürüyerek geldik"
Hakikaten pes ! Kanal İstanbul'un ne olduğunu bakın nasıl tarif etti !