İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, dinlenme odasında 13 tabanca ve 7 uzun namlulu silah sergilediği konusundaki sorulara "Hepsi benim, hepsi ruhsatlı silahlar" diye yanıt vermişti.
Silahları tartışılan fotoğrafın gündem haline gelmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HSK'nın soruşturma başlattığını açıkladı.
Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.

Sözcü
Zarrab’ın babası da işbirlikçi çıktı318 izlenme
Halkın gerçek gündemi zamlar!76 izlenme
Kâbus bitmek bilmiyor: Aydın’ın Efeler ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı!17 izlenme
Muğla'da öğrencilere Atatürk'ün fotoğrafı yerine Erdoğan'ın fotoğrafı taşıtıldı!31 izlenme
Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı Tayfun Kahraman kararına sert tepki gösterdi9 izlenme
Mardin'de minibüs bekleyen kadınlara ahlaksız soru! Yanlarına yaklaşıp “Kaç para, ne kadar?” diye sordu, kadınlar sinirden çılgına döndü53 izlenme
Gökçek'in eşe dosta kıyakları bitmiyor! 60 adet meşrubat büfesi, Sinema, mini car pisti, go cart pisti, raylı tırtıl, akülü araç pisti, açık havuz...43 izlenme
Yarbay Mehmet Alkan'dan CHP açıklaması!180 izlenme