Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu'nun afişlerine de getirilen yasak sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın afişleri reklam panolarından bir bir indirilmiş, yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri yerleştirilmişti. Afişlerde yer alan “Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye” sloganının da 30 Ekim’den bu yana tutuklu bulunan Esenyurt'un seçilmiş Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Ahmet Özer’in kızı ve avukatı Seraf Özer yazılı bir açıklamayla tepki göstermişti. Seraf Özer mesajında şunları yazmıştı:
“Babamın 23 Mayıs’taki tarihi savunmasında da söylediği gibi yıllar önce TBMM’de babamın önerdiği yöntemlerle bugün babamın da desteklediği bir barış süreci yönetiliyor. Nitekim Ekim 2024 meclisinde ve tutuklanmadan 1 gün önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda on binlerin önünde “Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye’dir” sözünü de kullanmıştı. Bu söz kıymetli babama aittir ve Esenyurt'taki demokrasi nöbetimizde tüm pankartlarda da babamın bu tarihi sözü kullanıldı. Keza babamın Esenyurt için mottosu da ‘Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt' idi. Ancak ne var ki bugün bu sözün sahibi hapishanede, süreci yönetenler ise babamın sözlerinden, fikirlerinden yararlanarak bir süreç yürüyor ve tüm İstanbul’u babama ait sözlerle donatıyorlar. Bu durum da ‘bu ne yaman çelişki’ dediğimiz şeyi gözler önüne seriyor. Adaletin olmadığı yerde kimseyi toplumsal barışa ikna edemezler. Tüm İstanbul’u donattıkları ‘kardeşlik’ ismimizi adaletle harmanlamalarını diliyorum.”
Tartışmalı slogan, AKP'nin Kurban Bayramı için hazırlattığı klipte de kullanıldı. Klibi partinin sözcüsü Ömer çelik de paylaştı.

O paylaşımı alıntılayan CHP eski milletvekili ve gazeteci Melda Onur "Çaldığınızın telifini ödememek için eser sahibini cezaevine mi atıyorsunuz?" diye sordu.

Sadece Melda Onur değil, Ömer Çelik'in paylaşımına yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, o sloganın çalıntı olduğuna ilişkin tepkisini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Kiev sınırında bombardıman başladı, siviller tahliye ediliyor…62 izlenme
Akaryakıt zamları vatandaşın düzenini alt üst etti: 10 kişiden 9’u arabasına binemiyor37 izlenme
Çiftçi canından bezdi meyve ağaçlarını kökünden söktü42 izlenme
İmamoğlu: "Alevi yurttaşlarımız bu toprakların çimentosu"33 izlenme
Yol kapatıp ambulansa izin vermeyen düğün konvoyuna ceza49 izlenme
Özgür Özel: "Umudu tüketti, korku siyaseti yapıyor"247 izlenme
Halk, işte bunların yüzünden geçim sıkıntısı çekiyor! 'AKP'ye oy verdik, zaferimizi kutladık ama şimdi bir an önce yurt dışına gitmek istiyorum'61 izlenme
İBB’ye ikinci operasyon32 izlenme
AKP'li Ünal, Kadirova’nın hayatını kaybettiği gün başsavcı yardımcısını evine çağırmış!
Ayçiçek yağında son durum ne? TMO’dan Ayçiçek yağı açıklaması
Kongre iptali kararının ardından CHP İstanbul İl Delegeleri'nden 'olağanüstü kongre' hamlesi
Narin Güran'ın ailesinden Nevzat Bahtiyar'ın oğlu ve yeğeninin vurulması hakkında açıklama