TÜİK'in Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu.
İşsizlik oranı bu dönemde 0,2 puan artarak yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 11,7 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 160 bin kişi artarak 32 milyon 222 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,0 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,0 iken kadınlarda yüzde 32,4 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 245 bin kişi artarak 35 milyon 436 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 53,9 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,5 iken kadınlarda yüzde 36,6 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,1 puan artarak yüzde 16,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 14,1, kadınlarda ise yüzde 21,1 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,4 saat azalarak 43,3 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 1,7 puan artarak yüzde 26,5 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 18,2 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 18,3 olarak tahmin edildi.
Geniş tanımlı işsizlik oranı olarak kabul edilen atıl işgücü oranında Mayıs 2021 sonrasındaki 32 ayın zirvesi görüldü.
Sözcü
Eski MHP'li başkan cinsel tacizden yargılanıyor: 'Bana bir şey olmaz!'43 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Vatanını seven ayağa kalksın. Bugün bu 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokak bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız"47 izlenme
İş bulamayan üniversite öğrencisi intihar etti!1532 izlenme
İşe gitmeden maaş alan 'kedi satıcısı' AKP'li Sümeyra Tuncer ile ilgili TOKİ'den açıklama32 izlenme
Ekonomide kritik tablo 'Maaşlar ödenemeyecek'537 izlenme
Başkent'te alışveriş tutarı "50 TL"nin altında diye 80 yaşındaki yaşlı kadın zorla servis aracından indirildi!101 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni belge: Tetikçiyi taşıyan motokuryeden ‘görev tamam’ pozu27 izlenme
TİP'ten Murat Kurum hakkında suç duyurusu35 izlenme
İkinci toplantı krizi: Saray’dan İmamoğlu’na davet yok!
Afgan Büyükelçi Türkiye'yi ele geçirme yöntemini ağzından kaçırdı: Anadolu'da Türkleri göçmen ilan etti
Bakan Işıkhan 'müjde' olarak açıkladı, beklenen olmadı: AKP'den emeklilere büyük oyun!
İktidar medyasında kafa karışıklığı devam ediyor: Kaftancıoğlu kararında bir gariplik var