Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör ihmali sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ına ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Elif İzzah Zamir’in yaşamına son vermesiyle ‘Okumaya Geldik. Ölmeye Değil!’ sloganıyla düzenledikleri eyleme destek veren akademisyenler hakkında soruşturma başlatıldı.
4’ü EğitimSen üyesi olmak üzere 5 kişi hakkında açılan soruşturmaya gerekçe olarak eylemlerin rektörlükten izin alınmadan yapılması öne sürüldü.
Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Hacettepe İş Yeri Temsilciliği’nin basın açıklamasında "'Akademik ve idari personele açılan soruşturma ise demokratik üniversite' ve 'Yaşamak İstiyoruz' taleplerini sindirme girişiminin ölçeğinin büyütülmeye çalışıldığını göstermektedir. Hacettepe Üniversitesi akademik ve idari personellerinin, ayrıca EğitimSen’in bu girişimi dayanışmayla göğüsleyeceğini açıkça ifade ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi:
“Hacettepe Üniversitesi’nin dördü EğitimSenli olmak üzere 4 akademik, 1 idari personeline ve onlarca öğrenciye açtığı disiplin soruşturması, personelin ve öğrencilerin anayasal hakkının hiçe sayıldığı anlamını taşımaktadır. Öğrencilerin basın açıklamasına katılmak, insan, toplum ve doğa yararına üniversite perspektifini yol haritası kabul eden başta EğitimSen olmak üzere Hacettepe Üniversitesi'nin akademik ve idari personelinin demokratik hakkıdır. Eğitimsen olarak, halkın çıkarlarını üniversitede savunmanın, öğrencilerin 'Yaşamak İstiyoruz' taleplerine sahip çıkmaktan geçtiğini biliyoruz; buna dayanarak, öğrencilerin hak taleplerini destekliyoruz.
Üniversite öğrencilerinin içinden geçtiği olağanüstü yoksulluk koşullarında üniversite yönetimine düşen sorumluluğun ise anayasal haklarına dayanarak beslenme, barınma ve psikolojik destek talep eden öğrencileri soruşturmaya tabi tutmak değil, bu talepleri karşılamak üzere somut adımlar atmak olduğunu üniversite yönetimine hatırlatıyoruz."
Gerçek Gündem
MEB, Danıştay’ın ‘öğrenci andı’ kararını temyize götürdü!76 izlenme
Özgür Özel'e 'beyaz Toros' soruşturması16 izlenme
Yurt dışından Türkiye'ye dönen esnafın sözleri gündem oldu 'Türkiye’ye 2011 yılında döndüm, ama gerçekten pişman oldum!'100 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorinde yüzde 82 indirim bekleniyor.25 izlenme
CHP'li Gökan Zeybek Osmaniyeli köylünün taş ocağı feryadını paylaştı: "Bu ülkenin havasıyla, suyuyla ne derdiniz var?"11 izlenme
Yeni domuz gribi türüyle ilgili Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Pandemi yapabilir!57 izlenme
Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?38 izlenme
HÜDA-PAR, Diyarbakır'daki baskınları 'haklı' buldu, AKP'yi hedef aldı19 izlenme
Rezerv alan isyanı: Esnaf sokağa döküldü
Depremde 15 kişiye mezar olmuştu! Kamu görevlilerinden skandal savunma: "Denetim yükümlülüğümüz yok"
Erdoğan lince sahip çıktı: Çubuk’taki köylümü düşünüyor musunuz? Sen siyasi istismar için oraya gidiyorsun
Beyrut Limanı’nda patlamayan geminin kaptanı konuştu! Şoke eden sözler...