Şarkıcı Hadise’nin, Ramazan ayı nedeniyle UNICEF için hazırladığı yardım videosunda kullandığı ifadeler, iktidar kanadının eleştirilerine yol açtı. Cumhurbaşkanı Oktay Saral, yardım videosu sebebiyle Hadise’ye tepki gösterdi.
Hadise, söz konusu videoda Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade etmiş ve “Ramazan paylaşma ve dayanışma ayı. UNICEF en zor durumdaki çocukların her zaman yanında. Çünkü hiçbir çocuk aç kalmamalı. Türkiye'den Gazze'ye, Sudan'dan Afrika'ya, çocuklar iftar sofrasında umuda ihtiyaç duyuyor. Bir çocuğun hayatında gerçek bir fark yaratmak için, Ramazan bağışlarınızı UNICEF'e yapabilirsiniz” ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu videonun ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hadise’nin UNICEF için hazırladığı videoda Türkiye’yi Gazze ve Sudan ile aynı cümlede “yardıma muhtaç” ülkeler arasında göstermesi kabul edilemez bir tutumdur.” sözlerini sarf etti.

“Türkiye, kriz bölgelerinin öznesi değil, oralara yardım götüren bir ülkedir” diyen Saral, “Kendi ülkesini, savaş ve açlıkla boğuşan coğrafyalarla aynı kategoriye koymak gerçeklikten kopuk ve ülke itibarını zedeleyen bir tutumdur” ifadelerini kullandı.
Saral, ifadelerinin devamında “Küresel duyarlılık adı altında yapılan bu söylem, iyi niyet değil ciddi bir basiretsizliktir” dedi.
Köylüler katliamı belgeledi! İşte İşkencedere Vadisi’nin öncesi ve sonrası75 izlenme
Balıkesir'de art arda iki deprem18 izlenme
Bahçeli: "Kürt sorunu yoktur, asla da olmayacak"35 izlenme
Benzin ve motorine yine zam geliyor23 izlenme
Bu sefer en zehirlisi çıktı: 'Ciddi' koduyla Türkiye'ye geri gönderdiler17 izlenme
ABD sözcüsü AKP'yi yalanladı! "Bizde böyle bir yasa yok"35 izlenme
Merkez Bankası tek günde milyarlarca dolar sattı!55 izlenme
İstanbul’da kaçak göçmen baskını! Mahalleli evden eşya fırlattı29 izlenme
Valinin oğlunun çarptığı iki öğretmen öldü! Sigorta şirketi dava sonucunu beklemeden ölen çiftin çocuğundan faiziyle para istiyor
CHP kanun teklifi verdi: 'Emeklilerin sağlık ve ilaç masrafları ücretsiz olsun'
Atatürk’ü yok sayan Diyanet’e ders olsun!
Belediye satış yapmasına izin vermedi; Kendini yakan kömür satıcısı hayatını kaybetti