HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve gazeteci Metin Cihan olayın ses kaydını Twitter’dan paylaştı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mesaj gönderdi.
Beştaş olayla ilgili yaptığı paylaşıma, “Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi… Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor” notunu düştü.
Metin Cihan da Twitter paylaşımına, “Öğrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öğrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düşen, diğer öğretmenleri de bu işe alet eden bu şahıs (Fersende Karataş) nasıl okul müdürü olabilir?” diye yazdı.
Cihan devamında şu ifadeleri kullandı:
“Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduğunu unutmayalım. Belki başka idareci ve öğretmenler de vardır. O öğrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar.
Boyun eğmeyen, sözünü söyleyen, ‘şu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri hâlde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaşan o öğrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun.”
Ses kaydı:
https://indigodergisi.com/2019/12/okulmudurukizogrencilerehakaretleredereketekboyuolctu/
İsveç televizyonunda Türkiye'de 'mafya ve uyuşturucu' sorusu sorulunca İbrahim Kalın röportajı yarıda bıraktı!50 izlenme
Yasağa rağmen Ziya Selçuk'un özel okullarının açık olduğu ortaya çıktı!59 izlenme
CHP'li Kemalpaşa Belediyesine 'Gülşen konseri' operasyonu! 1'i belediye başkan yardımcısı 5 gözaltı!42 izlenme
Tunus Türkiye'den giden yüzlerce ton patatesi iade etti27 izlenme
Adana'da bir genç "Kız kardeşimin okumasını istemiyorum" dedi, okulu basıp 5 öğretmeni yaraladı!39 izlenme
Tunç Soyer Çerçioğlu'nu topa tuttu! "Hakikat, mutluluk, onur bedelsiz olmaz"25 izlenme
Kızını vuran damadını öldüren kayınvalide alkışlarla karşılandı: "Yapmasaydım hepimizi öldürecekti"19 izlenme
'Perişanız' diyen vatandaşın 'Erken seçim yapılsın mı?' sorusuna verdiği cevap akıllara durgunluk veriyor !313 izlenme
Adıyaman'a gelen madenciler: Kömür için değil, ömür için geldik
CHP’li Günaydın Can Atalay kararının neden bağlayıcılığı olmadığını açıkladı
Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili müthiş sonuç: Yüzde 96 etkili
Pandemide işler durdu, şirkete ödemeler durmadı! CHP’li Sertel: AKP Hükümeti için hezimet, şirket için zafer