Yolsuzluk ve kent uzlaşısı soruşturmaları sonucu düzenlenen operasyonla gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yaklaşık 100 kişiye emniyetteki sorgularında yöneltilen suçlamalar, gizli tanıkların iddiaları şaşkınlık yarattı.
Soruşturmada ifadesine en sık yer verilen "Gizli Tanık Meşe", İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Dış İlişkiler Danışmanı Mustafa Osman Turan'a akıllara durgunluk veren bir suçlama yöneltti. "Meşe", emekli büyükelçi Turan'ı bilgi birikimini İmamoğlu için kullanmakla suçladı.
"Mustafa Osman TURAN, kendisi emekli büyükelçidir. Kendisi en son Bangladeş Büyükelçiliğinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra Ekrem İmamoğlu'nun Dış İlişkiler başkanı olmuştur. Büyükelçiliği öncesi Dışişleri bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı da yapan TURAN önemli ülkelerde edindiği diplomatik misyon nedeniyle uluslararası networkü gerek BM'de gerekse GATES Vakfı gibi oldukça yüksektir. Mustafa Osman TURAN diplomatik misyonları süresince edindiği tüm bilgileri bunlarla bağlı olarak diplomatik iletişim gereği elindeki bilgileri kullanarak Ekrem İmamoğlu'nun yurt dışında gerçekleştirdiği görüşmeleri bu bilgileri de kullanarak gerçekleştirmektedir. Özet olarak ülkemizle ilgili elinde bulundurduğu önemli konuları Ekrem İmamoğlu'na yurt dışında parlatmak maksadıyla koz olarak kullanmaktadır."

İfadelerde gündeme gelen bir başka akıl almaz soru İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı Ertan Yıldız’ın ifadesinde gündeme geldi.
Tape kayıtları alınan bir görüşmede ISTWEST YON’den gelen aidat bilgilerine yer verildi, Yıldız'dan o görüşmeye açıklık getirmesi istendi. Ertan Yıldız ise " Bahse konu tape içeriklerini okudum anladım, bahse konu içeriklerde yer alan daireler benim ya da çocuklarımın daireleri, bu mesajlarda aidat ödemesi ile ilgilidir, aidatları takip eden muhasebecimdir." dedi.

İBB Genel Sekreteri Mahir Polat'ın sorgusunda da Polat'ın 50 liralık, 100 liralık harcamaları sorulmuş, Polat ise kendisinden yardım isteyenlere sadaka verdiğini söylemişti.
Asgari ücret artışı sonrası gelen zamlar efsane film sahnesini akıllara getirdi205 izlenme
Seçim öncesi Boğaz’a kaçak piyangosu!170 izlenme
Doğa harikası dünyaca ünlü koy imara açıldı: 'Milyonlarca dolar değerindeki arazi yağmalanacak'36 izlenme
En düşük emekli aylığı 10.459 lira46 izlenme
Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan polislere skandal talimat!73 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararına ekonomistlerden ilk tepkiler: Hepsi bir konuda hemfikir50 izlenme
Okçular merayı kaptı hayvanlar açıkta kaldı!73 izlenme
İlaç fiyatları uçuşa geçti, bir Gripin 14 lira oldu!54 izlenme