Olay, 19 Şubat günü İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak'ta bulunan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, internet haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, iş yerinde bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Arslan hayatını kaybederken, saldırgan Ramazan Ö. ise olay günü yakalandı. Ramazan Ö.'nün ardından olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen Burhan Polat, Kenan Y. ve bir kadın şüpheli de Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Ramazan Ö. ve Burhan Polat tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şahıs da serbest bırakıldı.
'ÇİÇEK VE ŞARAP GÖNDEREREK RAHATSIZLIK VERMİŞ'
KRT'de yer alan habere göre, 'Kasten yaralama' ile 'uyuşturucu ticareti ve kullanma' suçlarından sabıka kaydı bulunan Burhan Polat'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Burhan Polat, "Güngör Arslan'ı gazeteci olması sebebiyle tanırım ancak onunla bir irtibatım yok. Geçtiğimiz yaz ayından itibaren tanıdığım Tuba U. isminde bir arkadaşım vardı. Tuba U.'nun olay tarihinden 23 ay önce köpeği kaybolmuştu. Bu sebeple Tuba U. Güngör Arslan'ın yanına giderek köpeğinin kaybolmasıyla ilgili haber yapmasını istemiş. Güngör'de Tuba U.'nun bu talebi üzerine köpeğin kayıp olması ile ilgili haber yapmış. Güngör ile Tuba U. bu şekilde tanışmış. Bu olaydan sonra Güngör Arslan, Tuba U.'ya çiçek ve şarap göndererek rahatsızlık vermiş. Ayrıca Tuba U.'nun evinin önüne kadar gitmiş. Bunları bana Tuba U. anlatmadı ancak çevrem tarafından Güngör'ün Tuba U.'yu rahatsız ettiğini duydum" dedi.
'GÜNGÖR'Ü BİR KORKUTMAK LAZIM'
Güngör Arslan'ın daha önce avukat E.K. hakkında haber yaptığını söyleyen Burhan Polat, "Ben bu haberin içeriğini bilmiyorum. Yazılan bu haberin altına birileri 'Bu aracı kullanan kişiler torbacı', 'hapçı' gibi yorumlar yapmış. Ben de o dönemde E.K.'nin aracı ile çok dolaştığım için haberin altına yapılan bu yorumları üzerime alındım. Ama bu yorumlarla ilgili E.K.'nin zarar görmemesi adına Güngör Arslan ile hiç irtibata geçmedim. Tuba U.'nun olayını da duyduktan sonra H.E.Ç.'ye 'Güngör'ü bir korkutmak lazım. Tuba U.'dan uzak durması lazım, bu da ne şekilde olursa olsun' dedim. Denetimim olduğu için ben gidip Güngör ile konuşmadım. H.E.Ç.'ye de bana 'Tamam abi biz döveriz, korkuturuz' dedi. H.E.Ç. ile benim konuşmamdan 35 gün sonra Güngör Arslan'ın vurulma olayı meydana geldi. Ben Güngör'ün vurulduğunu evimdeyken öğrendim" diye konuştu.
'GÜNGÖR'ÜN GÖZÜ KORKSUN ANCAK NE ŞEKİLDE KORKARSA KORKSUN' DEDİM'
Burhan Polat, Ramazan Ö.'yü tanıdığını ancak bir samimiyetinin olmadığını ve Güngör Arslan konusunda kendisiyle bir konuşma yapmadığını da dile getirdi.
ARSLAN'IN KIZINDAN AÇIKLAMA: YALANLANDI
Gazeteci Güngör Arslan'ın kızı Nazlıcan Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Burhan Polat'ın polis ifadesindeki iddialarını doğrular nitelikte ifade vermesi için Tuba U.'ya üç kişi aracılığıyla baskı yaptığını, buna rağmen Tuba U.'nun iddiaları yalanladığını açıkladı.
Arslan, Polat'ın Tuba U.'ya gönderdiği üç kişi aracılığıyla, polise vereceği ifadesinde kendisiyle ilişki yaşadığını ve Güngör Arslan'ın da kendisini rahatsız ettiğini söylemesini istediğini belirtti. Tuba U.'nun buna rağmen iddiaları reddettiğini belirten Arslan, Tuba U.'nun Polat'ın gönderdiği üç kişiyle yaptığı görüşmenin ses kaydı olduğunu da söyledi.
Nazlıcan Arslan'ın açıklaması şu şekilde:

Mecliste CHP'li ve AKP'li vekiller arasında 'Atatürk' gerilimi!16 izlenme
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 28.370 yeni vaka tespit edildi, 25.772 kişi sağlığına kavuşurken, 196 kişi hayatını kaybetti!56 izlenme
Hazine arazilerini haraç mezat sattılar!45 izlenme
SP’li İslam: Aldığımız duyumlara göre bazı bakanlar YSK’yı arıyor!151 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.314 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.373.115'e, can kaybı 23.664’e yükseldi!54 izlenme
Peş peşe gelen zamlar AKP'li vatandaşı pişman etti: "Biz bunu hak ettik, oy vererek hak ettik"53 izlenme
AKP zam fırsatını hiç kaçırmıyor14 izlenme
CHP'li Kılınç'tan AKP'nin 'Alevi açılımı'na ilişkin çarpıcı değerlendirme: "Operasyon söz konusu. Soylu üzerinden yönetiyorlar"28 izlenme
Dere boyu kavaklar aile boyu iktidardalar! İşte Kavakçıların devlet kademelerinde aldıkları görevler
CHP'li Meclis Üyesi Umut Şenol fişlerle anlattı: 23 ayda fiyatlardaki toplam artış %425'i geçiyor
Domuz bağıyla cinayet ve satırla yaralama... 4 Hizbullahçı daha serbest bırakıldı!
İmamoğlu’ndan sokağa çıkma yasağı tepkisi: Umarım bedeli ağır olmaz!