CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, kömürün dağıtıldığı öne sürülen 1.030 aracın plakasının sahte olduğunu kaydetti. Pekşen, “Araçların bazıları motosiklet çıktı. Bir kamyon da Çorum Dodurga'dan yola çıkıp, aynı gün 2 bin 700 kilometre yol yaparak 20 ton kömür dağıtmış. Kömür dağıtımı, tam bir yolsuzluk masalı'' dedi.
Meclis'te de gündeme getirdiği kömür yolsuzluğunun ayrıntılarını SÖZCÜ'ye anlatan Pekşen, ‘enerji santrali kuracağız' diyen holdingin, 116 milyon tonluk kömür havzası ihalesini aldığını söyledi. Pekşen şöyle devam etti: “2013 yılından bugüne kadar bir tek çivi çakmıyor. Kurum ne redevans alacaklarını takibe koyuyor ne de bu firmayla ilgili bir tek işlem yapmıyor. Hepimiz seyrediyoruz, tam 1 milyar dolar. Fakir Fukara Fonu üzerinden büyük bir soygun yapılıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Toplam 2.2 milyon ton kömür dağıtılmış. Kömürün toplam maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar civarında ve bu kömüre ilişkin hazineden alınan paraların kimin cebine aktarıldığı ve aradaki rantın ne miktarda olduğunu hesaplarsanız devasa bir rakam çıkıyor”
Kömürlerin güya 1.030 araçla dağıtıldığını kaydeden Pekşen ancak araçların plakalarının sahte olduğunu ifade etti. Pekşen, “Sözde kömür dağıtımı yapılmış. Araç plakalarına bakınca, bunların bir kısmı otomobil, bir kısmı motosiklet. Motosikletle kömür dağıtımı mı yapılmış? Bir kamyon da Çorum Dodurga'dan çıkmış, bir gün içerisinde tam 2bin 700 kilometre ve üzerindeki 20 ton kömürle yol yapıp kömür dağıtmış. Fakir fukaraya gönderdiğiniz kömürü 100 liraya mal edip devletin hazinesinden 420 lira para alıp bunu da yandaşlara aktarmak, hangi vicdanla izah edilir?” diye sordu.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/olmayankamyonlakomurdagittilar2105989/
Özgür Karabat: "Mehmet Şimşek ilk iş olarak emeklinin ve memurun maaşından çaldı"83 izlenme
LPG'ye ikinci zam!100 izlenme
Ankapark böyle batmış! İnanılmaz miktar!81 izlenme
Siyasette devletin imkânlarıyla haksız rekabet36 izlenme
Bir Mercedes bile etmez: Diyanet yangında ölen çocuklar için tazminat ödemedi!97 izlenme
Ruşen Çakır, İslami harekette yetişmiş izleyicisinin mektubunu okudu 'Atatürk artık benim için emsali zor bulunan bir kahraman'42 izlenme
Alkol satışının yasaklanmasına tepki yağıyor!62 izlenme
Ucuz et kuyruğunda gözleri doldu: "Tarım ülkesi Türkiye’nin düştüğü duruma bak. Allah sizi kahretsin!"32 izlenme
İBB yardımlarına AKP ve MHP engeli!
Şort giyen ilkokul çocuklarıyla ilgili skandal sözler söyleyen öğretmen, Kurtuluş Savaşı’nı anlatırken Atatürk ve silah arkadaşlarını yok saydı!
Nevşin Mengü, AKP'li belediyenin bir konsere 85 milyon harcadığını belgeleriyle paylaştı!
Sinan Ateş cinayeti dosyasında adı geçmişti: Yeniden milletvekili adayı gösterildi