CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, kömürün dağıtıldığı öne sürülen 1.030 aracın plakasının sahte olduğunu kaydetti. Pekşen, “Araçların bazıları motosiklet çıktı. Bir kamyon da Çorum Dodurga'dan yola çıkıp, aynı gün 2 bin 700 kilometre yol yaparak 20 ton kömür dağıtmış. Kömür dağıtımı, tam bir yolsuzluk masalı'' dedi.
Meclis'te de gündeme getirdiği kömür yolsuzluğunun ayrıntılarını SÖZCÜ'ye anlatan Pekşen, ‘enerji santrali kuracağız' diyen holdingin, 116 milyon tonluk kömür havzası ihalesini aldığını söyledi. Pekşen şöyle devam etti: “2013 yılından bugüne kadar bir tek çivi çakmıyor. Kurum ne redevans alacaklarını takibe koyuyor ne de bu firmayla ilgili bir tek işlem yapmıyor. Hepimiz seyrediyoruz, tam 1 milyar dolar. Fakir Fukara Fonu üzerinden büyük bir soygun yapılıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Toplam 2.2 milyon ton kömür dağıtılmış. Kömürün toplam maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar civarında ve bu kömüre ilişkin hazineden alınan paraların kimin cebine aktarıldığı ve aradaki rantın ne miktarda olduğunu hesaplarsanız devasa bir rakam çıkıyor”
Kömürlerin güya 1.030 araçla dağıtıldığını kaydeden Pekşen ancak araçların plakalarının sahte olduğunu ifade etti. Pekşen, “Sözde kömür dağıtımı yapılmış. Araç plakalarına bakınca, bunların bir kısmı otomobil, bir kısmı motosiklet. Motosikletle kömür dağıtımı mı yapılmış? Bir kamyon da Çorum Dodurga'dan çıkmış, bir gün içerisinde tam 2bin 700 kilometre ve üzerindeki 20 ton kömürle yol yapıp kömür dağıtmış. Fakir fukaraya gönderdiğiniz kömürü 100 liraya mal edip devletin hazinesinden 420 lira para alıp bunu da yandaşlara aktarmak, hangi vicdanla izah edilir?” diye sordu.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/olmayankamyonlakomurdagittilar2105989/
KONDA açıkladı! Erdoğan’ın Kanal İstanbul dayatmasına destek en düşük seviyede214 izlenme
Hayırsever işadamını bezdirdiler! Fakülte yaptırmak istedi ancak bürokrasiye takıldı!80 izlenme
AKP’li vekilden Kaz Dağları açıklaması: Ağaçlar kesildikten sonra eylem yapıyoruz, bu eylemlerin kime faydası var?174 izlenme
12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan sapık tarikat liderinin itirafları ortaya çıktı!119 izlenme
Trafik magandası dehşet saçtı ! Hamile kadının bulunduğu araca böyle saldırdı !1653 izlenme
Muharrem İnce 'Yok yenilirse gitmezmiş. Siz yenin de bakın nasıl gönderiyorum Erdoğan'ı !'3186 izlenme
Bahçeli, Binali Yıldırım'ı 'süreci balatlamakla' suçladı!16 izlenme
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Saime hanımla mektupları yıllar sonra ortaya çıktı34 izlenme