11. Yargı Paketi kapsamında hayata geçirilen yeni infaz düzenlemesiyle birlikte Türkiye genelinde cezaevlerinden tahliyeler başlarken, dışarı çıkan hükümlülerin yasal süreçlerini tamamlamak için başvurduğu Denetimli Serbestlik Büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.
TBMM’de kabul edilen 11. Yargı Paketi kapsamında binlerce hükümlü cezaevlerinden beş gün önce tahliye edildi. Düzenleme ile 31 Temmuz 2023 tarihi veya öncesinde işlenen suçlardan hüküm giyenleri kapsarken, bu kişilerin kapalı cezaevinden açık cezaevine veya açık cezaevinden denetimli serbestliğe üç yıl erken ayrılmalarına olanak sağlandı. İlk etapta 55 bin, birkaç ay içinde de 155 bin kişinin tahliye edileceği belirtildi.
Düzenlemeden yararlanan on binlerce hükümlü, tahliye sonrası yasal imza ve kayıt işlemleri için aynı anda bürolara akın etti. İmza vermek için gelenler, kapı girişinden başlayarak bahçe bölümünü dolaşıp işlem noktasına kadar uzanan uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar bir süre beklemek zorunda kalırken, düzenin sağlanması için görevliler tarafından yönlendirme yapıldı.
Binlerce hükümlünün cezaevinden çıkması nedeniyle düzenleme, kamuoyunda “af” olarak nitelendirildi.
Bunun üzerine, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “11. Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenleme bir af değildir. Düzenleme, 31 Temmuz 2023’ten önce suç işlediği halde yargılaması geç sonuçlandığı için COVID izninden yararlanamayanlarla aynı tarihten önce suç işleyip hükmü kesinleşerek ceza infaz kurumunda bulunanlar arasındaki eşitsizliği gidermeye yöneliktir” açıklaması yaptı.
NEFES
İstanbul'da ekmeğin hem gramı hem fiyatı arttı26 izlenme
‘Boş çuval gibi devrilecekler’84 izlenme
Atatürk'ün portresini kaldıran bürokrattan skandal savunma17 izlenme
CHP'li Erdem'den 'askıda ekmek' göndermesi "Anayasa'yı askıya alırsanız, ekmeği askıya çıkarmak zorunda kalırsınız!'60 izlenme
Rusya, tüm dünyayı bekleyen gıda krizinin önüne geçmek için tek şart sundu: Denizi mayınlardan temizleyin35 izlenme
İsrail Halep Havalimanı'nı yine vurdu33 izlenme
TTB davasında karar çıktı28 izlenme
AKP, 24 Haziran Seçimleri için halka para dağıtıyor !1593 izlenme
TÜİK işsizliği azıcık artırmıştı, Erdoğan’ın memleketinde 1.365 kişilik ilana 38.763 kişi başvurdu
Koronavirüse yakalanan genci hastane kabul etmedi! 'Gidecek ve kalacak yerim yok, günlerdir hastanenin önünde yatıyorum'
Özgür Özel açıkladı: Namık Tan, Erdoğan'la görüşmede neden yer aldı?
Sedat Peker’den yeni İmamoğlu paylaşımı: 'Bu açıklamanızı aynen iade ediyorum'