Şarkıcı Orhan Gencebay, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere katıldığı için kendisini eleştirenlere yönelik söylediği, “Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar. Ben devletime saygılı biriyim. Tabii ki davet edildiğimde gideceğim” ifadeleri hakkında açıklama yaptı.
Gencebay, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a yaptığı açıklamada "Bazı zavallı cahiller ve art niyetliler Atatürk'ümüze, Peygamber Efendimize öyle hakaretler ediyorlar ki, tahammül etmek imkansız. Bu cahiller bana hakaret etseler ne fark eder. Ben ne konuştuysam hepsini bilerek ve bilgiye dayalı konuştum. Atatürk'ümüz der ki; ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.’ Ben her zaman vatanımın ve devletimin yanındayım. Ülkeme kim iyi hizmet ederse ona saygı duyarım ve sahip çıkarım” dedi.
Gencebay’ın eşi Sevim Emre de "Gencebay'a hakaret eden bu zavallıların adalet karşısında kendilerini nasıl ifade edeceklerini merak ediyorum. Hareket edenler için hukuki yollara başvurduk. Bunun hesabını yüce adaletimiz soracak. Bunun affedilir bir yanı yok. Orhan Gencebay gibi Atatürkçü, vatansever bir sanatçı bir daha kolay kolay gelmez. Orhan Gencebay gönlü çok geniş, iyilik sever, koca yürekli bir isim. O Türkiye'nin Orhan Baba'sıdır. Ona bu hakareti edenlere yazıklar olsun," ifadelerini kullandı.
https://abcgazetesi.com/orhangencebaybucahillerbanahakaretetselernefarkederdedi381793
Son ankette sürpriz sonuçlar! Sedat Peker detayı!55 izlenme
Boğaziçi’nde Hilal Özdemir protestosuna polis müdahalesi: Öğrenciler yerde sürüklendi!69 izlenme
Devlet okulunda 'paralı sınıf' skandalı!141 izlenme
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a üslup çıkışı: "Kibar olun lan biraz, devlet yönetiyoz burda..."62 izlenme
En az corona vakası görülen şehirde vakalar artışa geçti!103 izlenme
Saraçhane yine on binlerle doldu taştı: "Teslim olmuyoruz"45 izlenme
AKP’li ilçe başkanından Antalya’da kaçak 17 villa ve 19 sera: Ortaya çıkartan müdür sürgün edildi40 izlenme
Bu kez troller değil, facia neden oldu: Murat Kurum sosyal medyada zirvede!47 izlenme
AKP’li vekilin ‘şerefsiz’ dediği ve 1 yıldır göreve dönemeyen polisin eşi isyan etti: Korkuyoruz, duyun sesimizi”
Duayen gazeteci Uğur Dündar isyan etti! "Saraylar yaptırmaya para var. Yeterli sayıda yangın söndürme uçağı almaya para yok!.."
Turhan Çömez, Bakana meydan okudu: "O buğdaylar küflenmediyse istifa edeceğim küflendiyse sen istifa edecek misin?"
İran sınırında çatışma: İki şehit, beş yaralı