Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliğinde kendisinin 3. kez seçilebilmesi için gerekli madde konulmadığına dikkat çekerek, "Erdoğan, anayasa değişikliği hazırlanırken ya kandı ya da kandırıldı" dedi.
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini, Anayasa değişikliğinde bunun için gerekli madde konulmadığını savundu. Uğuroğlu, "Bu çok önemli hukuki durumu ilk kez yazdım. 'Erdoğan 3. Kez aday olamaz' görüşüm için Yargıtay Cumhuriyet E. Savcısı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu aradım. 29 Mart 2019 tarihli yazımda hiçbir hukukçunun gündeme getirmediği bu konuyu ilk kez hukuken net bir şekilde şöyle ortaya koydu. 'Anayasa'nın 101. Maddesine ya da geçici bir madde olarak şu hükmün konması gerekirdi ki Erdoğan 24 Haziran'da 2. kez seçildikten sonra 3. kez yeniden aday olabilsin: Mevcut cumhurbaşkanı için 2 dönem hükmü bu Anayasa değişikliği sonrası başlar.İşte olması gereken bu hüküm 16 Nisan'da halk oylamasına sunulan Anayasa metnine konmamıştır" ifadelerini kullandı. Uğuroğlu bugünkü yazısında şunları kaydetti: "Anayasa değişikliği maddelerine kendisinin 3. kez seçilebilmesi için gerekli madde konulmadı. Bu çok önemli hukuki durumu ilk kez yazdım."Erdoğan 3. Kez aday olamaz" görüşüm için Yargıtay Cumhuriyet E. Savcısı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu aradım. Eminağaoğlu, 29 Mart 2019 tarihli yazımda hiçbir hukukçunun gündeme getirmediği bu konuyu ilk kez hukuken net bir şekilde şöyle ortaya koydu."Anayasa'nın 101. Maddesine ya da geçici bir madde olarak şu hükmün konması gerekirdi ki Erdoğan 24 Haziran'da 2. kez seçildikten sonra 3. kez yeniden aday olabilsin: Mevcut cumhurbaşkanı için 2 dönem hükmü bu Anayasa değişikliği sonrası başlar.İşte olması gereken bu hüküm 16 Nisan'da halk oylamasına sunulan Anayasa metnine konmamıştır. Erdoğan elbette hukukçu değil ama güvendiği hukukçular bilerek ya da bilmeyerek bu ucube tek adam rejimine imza attılar. Erdoğan'ın yerinde olsam hepsinin görevlerine son veririm."
https://abcgazetesi.com/erdogananayasadegisikligindekandiveyakandirildi3kezsecilemeyecek358539
Kaz Dağları’ndan sonra sıra İznik’te mi?89 izlenme
İstanbul'un cennet köşesine beton! Soruşturma açıldı, kaçak inşaat durdu19 izlenme
1.5 milyar TL vurgun yaparak yurt dışına kaçan Tosuncuk'a yeni çıkan infaz yasası yaradı!138 izlenme
Bayrampaşa Otogarı’nın otoparkı için yeni karar! İBB’nin tahliye kararına ihtiyati tedbir konuldu118 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP'nin hazinede açtığı bir kara deliği daha tespit ettik. Ankara-Niğde otoyolunda 2024'te garanti verilen geçiş 27 milyon 375 bin, gerçekleşen 9 milyon 366 bin!"19 izlenme
Kırsala doğal gaz gelemiyor! CHP’den mutfak tüpündeki KDV ve ÖTV için kanun teklifi22 izlenme
Erdoğan ailesinin dünürü için 'kötü' haber: Yağma planı yargıdan döndü24 izlenme
Bomba iddia! Bülent Arınç ve birçok AKP'li vekil DEVA Partisi'ne katılacak!73 izlenme
Canlı yayında tasarruf gerilimi: "Senin gibileri kapıya koyacağım" deyince ortalık karıştı
İşte Türkiye'nin acı gerçeği: "İngiltere'de emekli maaşıyla geçinemiyorduk Türkiye'de zengin gibi yaşıyoruz"
TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan: "Mahşerin dört atlısı üzerimize geliyor"
Boğaziçi Üniversitesi'ne Ensar Vakfı'ndan atama