İstanbul’un oksijen deposu olan Beykoz ormanlarına yönelik villa talanına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Beykoz İlçesi Görele Mahallesi’ndeki ormanlara yapılmış villalar biraz daha genişlesin diye tam 5 bin 801 metrekareden oluşan 26 parça orman, orman alanı dışına çıkarıldı. SÖZCÜ’nün “Villaları çıkaramadılar, ormanı ormandan çıkardılar” manşetiyle kamuoyuna duyurduğu İstanbul ormanlarındaki talan hız kesmiyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla İstanbul, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin ve Samsun’daki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik orman alanı, yerleşime açmak için orman sınırları dışına çıkarıldı. Normalde bir ağaç dalının bile kesilemeyeceği bu ormanlar artık orman sayılmadığı için üzerindeki ağaçlar kesilip her türlü inşaat yapılabilecek.

BEYKOZ ORMANLARI GİTTİ
İstanbul’un Beykoz İlçesi Görele Mahallesi’nde orman sınırları dışına çıkarılan yerlerde havuzlu lüks villalar boy gösteriyor. Uydu fotoğraflarından elde edilen görüntüler, villaların ormanların içine yapıldığını ve daha sonra ormana doğru uzadığını gösteriyor. Geçmişte ormanlara yapılıp 2B Yasasıyla aftan yararlanan villaların daha sonra orman içine doğru büyüdüğü, 2B Yasası yeni bir affa izin vermediği için de Orman Kanunu’nu delen Ek 16 maddesiyle işgale yeni geçit verildiği belirtiliyor. Toplamda 1 milyon 17 bin metrekare ormanın orman dışına çıkarıldığı son kararda en fazla orman kaybı 270 bin metrekare ile Samsun’da yaşandı. Bu ili 265 bin metrekare ile Kütahya, 191 bin 834 metrekare ile Niğde izledi.
Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Başkanı Hüsrev Özkara, ülkenin dört bir yanındaki orman alanlarının orman sınırları dışına çıkarılması talebiyle binlerce kişinin sırada beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını bekleyen taleplerin tamamının onaylanması halinde orman varlıklarının ciddi ölçüde kayba uğrayacağını belirten Özkara, “Bunlar daha bir şey değil. Yakında çok daha geniş alanların orman dışına çıkarıldığını göreceğiz. Ek 16’ncı maddenin ucu çok açık olduğu için 2B affından çok daha tehlikeli. Bu maddenin acilen iptal edilmesi gerekir” dedi.
Sözcü
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 6. ayında, felaketten etkilenen Hatay'ın son durumu havadan görüntülendi53 izlenme
'Türkiye F35'leri alacak' demişti, giderayak çark etti: "Henüz kararımı vermedim"25 izlenme
Hilal Özdemir'in ablasının gözünden dehşet gecesi! Boğaziçi Üniversitesi'ndeki cinayet Türkiye'yi ayağa kaldırdı68 izlenme
Rize’de testi pozitif çıkan çay üreticisi sayısı 15’e yükseldi!55 izlenme
Kanal İstanbul’da tapular gizlendi, gözler büyük ikramiyenin vurduğu 223 parselde!58 izlenme
Özgür Erdursun: "İhbar ediyorum, yüzde 43 zam yapacaklar"50 izlenme
Nepal'de 72 kişiye mezar olmuştu, düşen uçağın içinden son görüntüler ortaya çıktı!85 izlenme
Saray arabadan vazgeçemiyor!98 izlenme
Dolar düşünce halay çekmişlerdi: 26 TL'yi geçince böyle tepki verdiler
AKP'ye Z kuşağından bir kötü haber daha: Oy oranı çakıldı!
Kent Lokantası'ndan yararlanan vatandaştan 'enflasyon' tepkisi: "Bana TÜİK deme şekerim çıkıyor!"
Altun'un evini fotoğrafladığı öne sürülen CHP'li Özçağdaş'a 5 yıla kadar hapis istemi!