Ankara’da yaşayan 84 yaşındaki A.İ, Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş'ın da aralarında olduğu üç kişi hakkında 'Organize suç örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçu' işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; suç duyurusunda, evde sağlık bakım hizmeti ile yaşamını sürdüren yaşlı kadın adına, 2019 yılından beri çeşitli kişiler tarafından sahte imza ile senetler düzenlendiği belirtildi. 7 Haziran 2021 vadeli 21 milyon 800 bin TL bedelli senet üzerindeki imzanın yaşlı kadına ait olmadığına yönelik uzman raporu da suç duyurusu evrakları arasına eklendi.
DOSYADA ADI GEÇEN İSİM HAKKINDA BENZER İDDİALAR VAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, yaşlı kadını dolandırdıkları iddiasıyla şüpheli olarak bildirilen isimler arasında Başdaş’ın yanı sıra Yamin Canoğlu ve Aydın Güzeltaş da yer aldı. Dosyada adı geçen Güzeltaş hakkında mahkemelerde, benzer iddialarla onlarca dosya bulunduğu öğrenildi.
İMZALAR FARKLI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 84 yaşındaki A.İ’nin olduğu belirtilen senet üzerindeki imzanın sahte olduğu yönündeki uzman raporları da sunuldu.
Suç duyurusunda, şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılması, şüphelilerin tutuklanması ve kamu davası açılarak şüphelilerin cezalandırılması talep edildi.
BAŞDAŞ: HABERİM YOK
BirGün’ün, iddiaları sormak için ulaştığı Başdaş ise suç duyurusundan haberi olmadığını, konunun detaylarını bilmediğini söyledi. Arkadaşının kendisine, "Alacağım var, senin de ismini yazıyorum" dediğini savunan Başdaş, senette isminin bu nedenle geçtiğini öne sürdü.
https://www.krttv.com.tr/gundem/osmanliulkuocaklaribaskaninadolandiriciliktansuch101528.html
Coronavirüs krizi: Test kaybedilmiş!95 izlenme
AKP 23 Haziran için umutsuz!135 izlenme
PKK böyle vuruldu! MSB, Kandil ve Asos'ta teröristlerin sözde üs olarak kullandığı bölgelere yapılan hava harekâtından görüntüler paylaştı50 izlenme
Yılmaz Özdil'den kayıp Narin'le ilgili çarpıcı yorum: “Kayıp kişiler bulunamıyorsa, suçlular korunuyordur”56 izlenme
Dünyaca ünlü İranlı keman virtiözü Farid Farjad “Atatürk, sizin ülkeniz için en büyük şans”376 izlenme
Esenyurt'ta CHP'lilere abluka! "Siz AKP'nin polisi değilsiniz"30 izlenme
Çerçioğlu'nun batık şirketine AKP piyangosu: 3 günde 4.2 milyar kazandı19 izlenme
MHP'li vekil Mansur Yavaş'ı tehdit etti!106 izlenme
Eski savcı, cinsel suç dosyalarında ‘beraat’ vaadiyle dolandırıcılık yapmış!
Kadınların havuza girmesini engellemek için baltayla saldıran gericiler: "Ağababalarınızı öldürdük"
Oyunculuğu bırakan Mehmet Akif Alakurt’tan skandal paylaşım! Kılıçdaroğlu ve Tunceli’yi hedef aldı!
Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak mı geliyor? Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu için destek çağrısı