AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanarak feshedilen İstanbul Sözleşmesi kararı tepkilere neden olurken, iktidar kanadındakiler kararı destekleyen paylaşımlarda bulundu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Zehra Selçuk, kararın gece yarısı yayımlanmasının hemen ardından sosyal medya hesabından arka arkaya paylaşımlar yaptı.
Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı;
"2002’den bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan liderliğinde ülkemizdeki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.
Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür.
Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz."
"AR EDER DE AZ SUSAR İNSAN!"
Selçuk'un bu paylaşımlarına sunucu Öykü Serter'in de aralarında bulunduğu birçok kişi tarafından tepki geldi.
Serter, Bakan Selçuk'un paylaşımını alıntılayıp "Ar eder de az susar insan! Varilde gencecik kadın yakıldı üzerine beton döküldü bu ülkede..Ne yüzle çıkıp hala konuşabiliyorsunuz, bir kadın olarak ne yüzle? Siz katillerle saf tutun, biz sarılırız kız kardeşlerimizle.. " dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/oykuserterdenbakanzehrazumrutselcukaserttepkih68362.html
Motorine 1 lira 35 kuruş indirim geldi23 izlenme
CHP'li vekil Gaytancıoğlu ortaya çıkarttı: Doğalgazda yandaşa garantili proje!50 izlenme
Hani düğmesine dokunsan 6 aydan başlardı! Konya'da çorbacılardan polislere meydan dayağı21 izlenme
Erkan Baş: "Söylenecek son söz şudur; Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de öyle bitecek!"48 izlenme
Faizde düşüşe müdahale geldi31 izlenme
Okulların kapısı din görevlilerine açıldı13 izlenme
Korkunç artış! Protestolu senetler 7 Milyar liraya çıktı!61 izlenme
Vatandaşlar 'alkol ve faiz' uyarısı yapan Diyanet'e sordu: "Alkol almak ahlaksızlık da yolsuzluk yapmak değil mi?"27 izlenme
TRT'de kadrolaşma devam ediyor! Sabah'ın Cumhurbaşkanlığı muhabiri TRT'ye geçti
Yabancı okullar TÜİK'in enflasyonunu dikkate almadı: Özel liselerin zamları yüzde 100’ü aştı
35 yıl önce ABD'den Turgut Özal'a gönderilen gizli mektup açıldı! İçerikte 5 özel istek bulunmaktadır.
Erdoğan'dan 'Sen FETÖ'cünün Allah'ısın' diyen Özkoç'a dava