Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmek için Silivri'ye gitti.
Özel saat 11.00 sıralarında Silivri'de bulunan Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giriş yaptı.
Özel, beş saat süren ziyaret sonrası kameraların karşısına geçti ve belediye başkanlarının tutuksuz yargılanması çağrısı yaptı.
CHP lideri "Hem Seyhan, Ceyhan, Adana Büyükşehir'den hem Avcılar'dan, hem Beşiktaş'tan içeride yatan belediye başkanlarımızın derhal tutuksuz yargılanmaları görevlerinin işlerinin başlarına dönmesi gerekmektedir. Bunu bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.
Özel, cezaevinde İmamoğlu dahil birçok isimle görüştüğünü anlattı. "İddianame nihayet 237 gün sonra yazıldı" diyerek dün mahkemeye sunulan iddianameyi eleştirdi.
Özel, şu mesajları verdi:
Sayın Erdoğan bugünkü ziyaretimi şahsınızın talebi üzerine yaptım. Ne demiştiniz? 'İddianame bir aya çıkar, birbirlerinin bir ay sonra gözüne bakamazlar' Ekrem Başkan'ın yüzüne bakmaya geldim. 'İnsan içine çıkamayacaklar.' İnsan içindeyiz Allah'a şükür. Akşam Sultanbeyli'ye beklerim. AKP'nin hikayesinin başladığı ilçede birbirimizin yüzün bakmaya gidiyoruz.
Şu kadar vicdan, insaf, masumiyet karinesine saygı varsa bu kirli dilden vazgeçilsin. Yok yolsuzluk, yok hırsızlık... Arkadaşlarımızın tamamının tutuksuz yargılanması gerekmektedir. Delilleri topladın, iddianameyi yazdın.
Ekrem Başkan'ın babasıyla birlikte belediye başkanlığına başlamadan önce yapıp teslim ettiği daire sayısı 2 bin 500. 90 gayrimenkulden bahsediyorlar. En beceriksiz müteahhit yüzde 10 kazanır. 160 daire nerede onu sormak lazım.
Ekrem Başkan'ın, benim ve bütün arkadaşlarımız için talebimiz. Sayın Bahçeli de destek vermişti. Derhal duruşmaların TV'den canlı yayınlanması için bir yasal düzenleme bekliyoruz.
Erdoğan geçmişte kendisine yaşatılan ve yaşatılmayan her şeyi arkadaşlarımıza yaşatıyor. Bir parti kapatma davamız eksikti, Allah razı olsun o da oldu.
Erdoğan da suçüstü yakalandı. İddianame de ahtapot olduğunu, kolları olduğunu söylüyordu. Hani ahtapotun kolları bütün Türkiye'ye uzanıyordu. 81 vilayetten 80'inde de kendi kendini bir yalanlama var.
Erdoğan bizim güç elde ettiğimizde hangi nezakette olduğumuzu bilir. Kendisi 'Bay Kemal, Bay Kemal' diye bağırıyordu.
O zoru görünce Kenan Evren karşısında yumuşayan, garibanı bulunca, atanamayan öğretmene 'Yalan atıyorsun' diye üstüne söz söyleyen biridir. Ondan alınacak siyasette nezaket dersi, insanı olsa olsa Erdoğan'ın seviyesine indirir, siyasette Erdoğan'ın seviyesine inersem çıkarken vurgun yerim.
NEFES
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine jet yanıt! "Erdoğan terörist yakalama işini de bize havale etmiş, İBB'ye güveni için kendisine teşekkürler"38 izlenme
Kılıçdaroğlu'na her gün yeni bir anket şoku! Butlan halktan karşılık görmedi!12 izlenme
İngilizler Erdoğan'ın kazanmasından memnun: "Erdoğan'ın kazanmasıyla Avrupa rahat bir nefes aldı" dediler37 izlenme
Narin cinayetinde sır perdesi aralanıyor! Orgeneral bilinmeyenleri Meclis'te tek tek anlattı15 izlenme
Karadeniz yanıyor: 58 bölgede orman yangını!98 izlenme
Soylu ve Karaismailoğlu'na zor soru! 'Uyuşturucuyla yakalanan uçak Ethem Sancak’ın mı?'60 izlenme
Nagehan Alçı duyurdu "Hakan Atilla'ya önemli bir görev verilecek"152 izlenme
İkizdere’den önce Kanlımezra yok oldu!78 izlenme
Murat Yetkin: "Böyle bir boykot ilk defa görülüyor; Erdoğan, yanlış karar aldığını kabul etmiş olacak"
Dilruba’yı tutuklayan savcı, tutuklayan hakim ve tahliye talebini reddeden hakim Adalet Bakanlığı’na şikâyet edildi
Siyaset dünyasına bomba gibi düşen iddia: "Kemal Bey, İmamoğlu'na cezaevinde genel başkanlık teklif etti"
İşte Milli Piyango’ya KDV kıyağından sonra devletin kasasına 'girmeyecek' para!