Dört taşınmazdan ikisi meslek edindirme kursu ya da gençlik merkezi olarak kullanılması gerekirken idari bina olarak kullanıldı. Kalan iki tanesi ise bir kooperatife kiralandı.
Sayıştay'ın raporunda Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile kamu yararına kullanılması kaydıyla bedelli veya bedelsiz olarak kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelere devredilen 26 adet taşınmazın devralan kuruluşlar tarafından satıldığı, dört taşınmazın da kurul kararlarında belirlenen amacın dışında kullanıldığı belirtildi.
Sayıştay denetçileri, “Özelleştirme Yüksek Kurulunca özelleştirme kapsam ve programına alınan kuruluşlara ait kimi taşınmazlar, kamu yararı dikkate alınarak, belirli bir amaçla kullanılmaları ya da belirli bir kuruma tahsis edilmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ya da mahalli idarelere bedelli veya bedelsiz olarak devredilmektedir. Kanun'da yer alan milli güvenliğin veya kamu yararının gerektirdiği durumlarda devre ilişkin şartlar, ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı veya Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında atıf yapılan protokollerle belirlenmektedir” ifadesini kullandı.
KOOPERATİFE KİRALAMIŞLAR
2014 yılından bu yana Sayıştay denetim raporlarında kamu kurumlarına devredilen taşınmazların satıldığı bulgusunun yer aldığının ve 2017 tarihinde bir rapor hazırlandığının ancak çalışmanın henüz sonlanmadığının belirtildiği Sayıştay raporunda, şöyle denildi:
– Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelere devredilen 30 taşınmazın, taşınmazı devralan kuruluşlar tarafından tahsis amacına aykırı kullanıldığı, bu taşınmazların 26'sına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında kamu yararına kullanım şartı getirildiği halde bu taşınmazların satıldığı, iki tanesinin ilgili belediye tarafından meslek edindirme kursları ve çok amaçlı gençlik merkezi olarak kullanılması gerekirken idari bina olarak kullanıldığı, kalan iki tanesinin ise fen işleri hizmetlerinde ve sosyal tesis alanı olarak kullanılması gerekirken bir kooperatife kiralandığı tespitleri yer almaktadır.
– Ayrıca bu taşınmazların sadece ikisinde kullanım amacı tapuya şerh edilmiş olup devir amacına aykırı kullanımların ihlaline ilişkin herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı da tespitler arasındadır.
Sözcü
Mansur Yavaş’tan 10 Kasım paylaşımı: “Bir milletin yeniden doğuşuna öncülük eden lideri saygıyla anıyoruz. İzindeyiz Atam…”34 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.154 yeni vaka tespit edilirken, 10 kişi hayatını kaybetti, 1.190 kişi sağlığına kavuştu!41 izlenme
Ekrem İmamoğlu cezası! Şirinevler muhtarına AKP'li belediye kâbusu yaşattı46 izlenme
Bir kripto vurgunu daha! Hayal ürünü kripto para üreterek 18 milyon TL topladılar!71 izlenme
Türkiye'de her yer Arap bayrağı ve Arapça tabelalar serbest ama Medine'de Türk bayrağı yasak!61 izlenme
İstanbul’a büyük gözaltı27 izlenme
Erdoğan'ın Berlin'deki konvoyunu Almanlar şaşkınlıkla izledi40 izlenme
CHP'den Yerlikaya'ya valili, komutanlı propaganda soruları52 izlenme
Rizeli vatandaş: “Erdoğan’a bir daha kesinlikle oy vermem. O bize bir şey vermedi. Hemşehrim ama bir daha vermeyeceğim”
AKP Alanya ilçe binasının 2 yıl boyunca kaçak su kullandığı ortaya çıktı! Faturayı halk ödedi!
Yarbay Mehmet Alkan'dan CHP açıklaması!
Ak Parti’ye şok! Kaybetti