MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, Turkey Recap’a konuştu. Sencar, CHP’nin tekrar aday gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mart ayındaki yerel seçimlerde bir kez daha seçilmesi durumunda 2028’de de Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi.
Sencar, yerel seçimlerde en önemli sonucun bir kez daha İstanbul’dan geleceğini; kimin kazandığının “siyaset sahnesini bir çeyrek yüzyıl etkili olacak şekilde belirleyeceğini düşündüğünü” söyledi.
Sencar, diğer senaryoda Erdoğan’ın muhtemelen ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı kalacağını ve birçok siyasi aktörün siyaset sahnesinden çekileceğini öngördü.
Sencar ayrıca DEM Parti’nin Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde kilit rol oynayacağı değerlendirmesinde bulundu. Sencar, DEM’in etkili adaylarla ciddi bir kampanya yürütmesi durumunda CHP’nin ciddi sayıda belediye kaybetmesine sebep olabileceğini belirtti.
Sencar, “AKP, CHP, MHP ve DEM Parti oylarında dikkate değer bir değişim görünmüyor. İYİ Parti’deyse dikkate değer bir azalma sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.
Tele1
Görevden alınan Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan tutuklandı18 izlenme
Sapık şeyh tarikat üyelerine mektup yazdı!89 izlenme
Geçmişte yaşananları "Bizim dönemimizde yaşanmıyor" diyerek diline dolayan Erdoğan'ın 2008 yılında yaptığı zam ve kuyruk konuşması!65 izlenme
Hakan Kara asgari ücretle ilgili kötü haberi verdi: "Yıl sonunda..."20 izlenme
Erdoğan'a 'Dombra' şarkısı yapan Uğur Işılak, cenneti garantilemiş !210 izlenme
Tarımda üretici enflasyonu Ocak'ta yüzde 57,85 oldu40 izlenme
Kredi kartı ve limitlerinde yeni dönem27 izlenme
Son anketten Cumhur İttifakı'na kötü haber, Millet İttifakı'na müjde!99 izlenme
Lyon Başkonsolosu’nun piskopos ziyaretinde şahadet parmaklı gösterisi ters tepti
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1264 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1219 kişi sağlığına kavuştu!
Montrö tartışmasının perde arkasında yatan ABD-Katar-AKP üçgeni
Devletin arabaları kayboldu! AKP'li belediye açıklayamıyor!