Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türk lirasındaki kan kaybı hızlanırken, dolar 23 lirayı aştı. Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, dolardaki artış üzerinden “Nas” eleştirisi yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, politika faizinin yüzde 19 olduğu dönem ‘Nas var Nas’ diyerek faiz düşüşünün fitilini yakmıştı.Politika faizi yüzde 19 iken dolar TL kuru 7 liraydı. Erdoğan’ın bu çıkışından sonra politika faizi hızla düşürüldü, yüzde 8.5’e çekildi. Dolar arka kapı satışlarıyla sabit tutulmaya çalışıldı. TCMB'nin rezervleri düştükçe düştü. Seçim sonrası yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelmesiyle birlikte dolar serbest bırakılınca dolar uçuşa geçti, 23 lirayı aştı.
Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş’tan ise dolar kuru tarafında yukarı yönlü yaşanan hareketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Nas’ çıkışına gönderme yaparak, tek cümleyle yorumladı.
"Prof. Özgür Demirtaş Twitter hesabından, “Nas ekonomi modelinin sonucu: Duvar”

Yeniçağ
CHP'nin İstanbul adayları belli oldu37 izlenme
Bahçeli'nin TRT çıkışına Erdoğan’dan yeşil ışık: "Sayın Bahçeli böyle bir şey kullandıysa bana göre gayet güzel bir takdirdir. Hayırlı olur inşallah diyelim"22 izlenme
Tarihi gerçek bambaşka çıktı! Erdoğan’ın bahsettiği İnönü fotoğrafının öyküsü…163 izlenme
Mağdur aileler Avcılar Hospital önünde: "3 sefer entübe yaptılar çocuğuma"33 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında Erdoğan rekor kırdı!44 izlenme
İran’da katı ‘başörtüsü ve iffet’ yasasına onay27 izlenme
Balıkesir'de patlayan fabrikayla ilgili flaş iddia29 izlenme
Bakanlığın toplantı salonu için 1,2 milyon TL harcandı!46 izlenme
AKP’li belediyenin 11,5 milyon TL harcadığı bina kaderine terk edildi!
Sedat Peker'in Ziraat Bankası iddiasının ardından Demirören'e bir kıyak daha ortaya çıktı!
Saman altın gibi! Tonu 1.250 TL oldu!
Hollanda Merkez Bankası’ndan 1 TL uyarısı: "Dolandırıcılık için kullanılıyor"