CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tüzük Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.
Özel'in açıklamasından satır başları şöyle:
Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok.
AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler.
Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar.
Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler. Tüm seçmenlere şunu dedik bizim adaylarımız yerel seçim adayı, belediye başkan aday. Bu bir genel seçim değil. Bunu bir genel seçim havasına sokmasınlar. Buradaki oyunuz bir sarı karttır, kırmızı kart değildir. Biz bunu istismar etmeyeceğiz.
Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki bu oyla bir erken seçim çağrısı yapalım. O gece dedim ki bu oyu araçsallaştırmak bir erken seçim talebine bulunmadık.
O günden sonra bizden erken seçim çağrısı bekleyen bazı çevreler rahatsızlık duydu. Bir gerçek var 31 Mart'ta aldığımız oyu gösterip erken seçim demedik ama geçim olmazsa seçim olur dedik. AK Parti, kendisine oy verenleri bile pişman etti.
Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi gün yüzde 25'lerde olan beklenti, anket sonuçlarına göre yüzde 50'leri geçmiştir. Şartlar adım adım bir sanığı getirecektir. Bu konunda CHP'nin iradesi tamdır.
Biz son 5 ayda 9 tematik miting yaptık, 10 miting yaptık. Her mitingimiz daha kalabalık, coşkulu, katılan kitle daha tepkili durumda. Bu durumda bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşuna değildir.
Erken seçim konusunda toplumda beklenti iki anket sonuçlarında yüzde 50'lileri geçmişti. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir, CHP'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır.
Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır.
İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis'te kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada.
Sözcü
Özgür Özel: "Asgari ücrete ya zam yapacaklar ya da biz söke söke alacağız"38 izlenme
Kılıçdaroğlu hayretler içindeymiş! "CHP'yi darmadağın ettin" tepkisine yanıt verdi14 izlenme
Milyonluk projeyi dev dalgalar parçaladı!581 izlenme
TÜİK’e ‘Geçinemiyorum’ davası açan eski Yargıtay üyesi Çilesiz: "Sessiz kalmak vicdanımı yaralıyor"33 izlenme
AKP'li vekiller bu bedduaya amin dediklerine pişman oldu 'Bu mektubu devlet arşivine sokanların Allah belasını versin !'257 izlenme
Kanal İstanbul’a 1450 dava yolda!137 izlenme
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan 'geçiş ücretleri' iddiası: Çok uygun!85 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 28.192 yeni vaka tespit edilirken, 228 kişi hayatını kaybetti, 30.302 kişi sağlığına kavuştu!42 izlenme
Ömer Fatih Sayan'dan okuyanın 'Dememiştir' duyanın da 'Yok artık' dediği savunma
AKP'den CHP'ye geçen belediyede borç krizi: Yüzlerce kilo lop et kayıp!
İstanbul, Bursa ve Ankara’ya maske takma zorunluluğu getirildi!
Özgür Özel Mustafa Varank'a demediğini bırakmadı: "Meclis'in başına gelen en kötü şeysin"