Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün saat 18.00'de üçüncü kez toplandı.
Milyonların gözlerini çevirdiği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşti.
Toplantı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2026 yılı için yüzde 27 artışla net 28 bin 75 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, karara tepki gösterdi. Özel, şunları belirtti:
"Ak Parti, milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücreti %27 artışla 28 bin 75 lira olarak açıkladı.
Bugün resmi açlık sınırı 30.000 liradır. Asgari ücret tarihimizde ilk kez, açlık sınırının altında açıklanmıştır.
Defalarca uyardık, işçinin hakkı olan 39.000 lirayı istedik. Ama salonlara hapsolan Ak Parti sokağın sesini duymadı, 2026’nın sefalet yılı olacağını bugünden ilan etti.
Bu ülkede havaalanını, köprü, yol işleten zenginlere geçiş garantisi var ama asgari ücretlilere geçim garantisi yok! İşte Ak Parti’nin kara düzeni budur!
Kimse yanlışa düşmesin. Bu rakamın, bu rezaletin tek sorumlusu Sayın Erdoğan’dır.
25,1 milyon insanın imza vererek ‘git’ dediği, bu dakikalarda milyonlarca çalışanın başını öne eğdiren Erdoğan, artık sandıktan kaçamaz.
2026 geçim yılı olamayacağına göre 2026 seçim yılıdır!!!"
NEFES
Osmaniye’de çöken binalarla ilgili 6 tutuklama35 izlenme
Hatay, deprem kayıpları için yürüdü21 izlenme
Atatürk Köşkü'nden Atatürk'ün vasiyetini kaldırdılar: 'Büyük saygısızlık'33 izlenme
'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!306 izlenme
Suriyeli kız da isyan etti! 'Buradaki Suriyelilerin kredi kartları var, Kızılay kartları var, çocukları Antalya’da yaşıyor. Bizi gönder Erdoğan, Türk kalmadı!'70 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arapça dükkân tabelalarını kaldırmaya başladı37 izlenme
Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşi de dolandırıcı çıktı21 izlenme
6 yaşındaki çocuk, 29 yaşındaki biriyle zorla evlendirilmişti: H.K.G davasında sanıklar yarın yeniden yargılanacak32 izlenme