CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Grup Başkanı Özgür Özel ve ekibi Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruya ilişkin kamuoyuyla paylaşılan bilgi notunda, CHP kurultay delegelerinden 833'ünün, parti içi demokratik meşruiyetin yeniden tesis edilmesi amacıyla noter onaylı ortak gündemli olağanüstü kurultay talebinde bulunduğu belirtildi.
Açıklamaya göre, kurultay üye tam sayısının üçte ikisinden fazlasını temsil eden delegelerin imzaları, CHP Tüzüğü'nde öngörülen 15 günlük süre içinde toplanarak 17 Haziran 2026'da Genel Merkez'e teslim edildi.
Ancak bu tarihten bugüne kadar olağanüstü kurultay çağrısı yapılmadığı ifade edildi.
Bunun üzerine Türk Medeni Kanunu'nun 75. maddesi uyarınca Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığı belirtilen açıklamada, isimleri daha sonra bildirilecek üç kurultay delegesinin olağanüstü kurultayı toplamak üzere "çağrı heyeti" olarak görevlendirilmesinin talep edildiği kaydedildi.
Açıklamada, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarında da yeterli sayıda delegenin olağanüstü kurultay isteminin parti yönetiminin takdirine bağlı olmadığına işaret edilerek, bu iradenin parti yönetimini hukuken bağladığı savunuldu.
Bilgi notunda, açılan davanın "833 kurultay delegesinin kanundan ve CHP Tüzüğü'nden doğan haklarının kullanılmasını, parti içi demokratik işleyişin sağlanmasını ve partinin en yüksek karar organı olan kurultayın toplanmasını amaçladığı" ifade edildi.
NEFES
Türkiye'de Milli Bayramlar yasaklanırken, Yüzlerce Japon öğrenci 'Dağ Başını Duman Almış'ı söyledi !408 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.480 yeni vaka tespit edilirken, 9 kişi hayatını kaybetti, 1.526 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
Yalçın Küçük hayatını kaybetti19 izlenme
'Dün dündür bugün bugündür' gerçek oldu: Sinan Oğan’ın unuttuğu cümleler47 izlenme
Rize'de ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaş isyan etti!56 izlenme
Adalet Bakanlığı 638 faili meçhul dosyayı yeniden inceleyecek23 izlenme
Sevilay Yılman, Veyis Ateş'in ses kaydını ifşa etti! "Yakında yayınlanacak"62 izlenme
AKP'li vekil ve Diyanet araya girdi 'Tecavüz'cü müftü serbest kaldı!1070 izlenme
Kadıköy sahiline camiye yargıdan izin çıktı! "Kent silueti göz önünde bulundurulmadı"
Afyonkarahisar’da büyük saygısızlık! Atatürk’ün silüeti Kent Konseyi’nin logosundan çıkarıldı!
Tahliye olan Engin Polat'ı cezaevinin önünde bekleyen lüks araçlar gündem oldu
“6 aydır ev kirası ödeyemiyorum” diyen vatandaşa sırtlarını döndüler! Bakın imam ne için para istedi?