CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yumruklu saldırının ardından konuştu.
Sanatçı Yavuz Top'un ailesine yaptığı taziye ziyareti sonrasında soruları yanıtlayan Özel "Suç birinin üzerine yıkılacaksa böyle birini bulmaları gayet normal" diyerek saldırganın arkasında bir azmettirici olabileceğini vurguladı.
CHP lideri, 'telef' sözleri için de saldırı sonrası Erdoğan'ın kendisini aramasına dikkati çekerek "Ben geçmiş olsun telefonunu kale alıp telef sözünün de geri alındığını düşünüyorum" dedi.
Özel, şunları söyledi:
Gezi Parkı'ndaki ağaçlara dozerler yürüdüğünde hepimiz evdeyken ilk önüne Sırrı abi atlamıştı. Eğer Sırrı Süreyya Önder orada olmasaydı bugün uğurladığımız AKM'nin yerine AVM olabilirdi.
Ceren'in babasına vedasını gözyaşlarıyla dinledim. Kim konuştuysa 'barış' dedi. Bugün barışın konuşulması lazım. Hem Türkiye'nin terör sorunundan kurtulmasının hem de demokratik açılımlarla hak ihlallerinin son bulması lazım, tutsak siyasilerin cezaevinde değil dışarıda olması lazım. Birileri bu konuşulsun istemediği için saldırı ön açtılar, yol verdiler.
Bir süredir tehditler alıyoruz. İstihbari değerlendirmeler yapılıyor. Bir tek şey rica edeceğim. Sırrı Süreyya'nın gündeminin önüne bu saldırganın geçmemesi lazım. Kızımı, eşimi, annemi arayıp 'Devam ediyorum' dedi.
Bu partinin genel başkanlarına suikast girişimleri oldu. Genel başkanlar hapse kondu, böyle bir göreve talip olduğunuzda bunu göze almış oluyorsunuz. Saldırıyı kınıyor herkes, bunu siyaset kurumuna yapılmış olarak görüyorum. Şu kadarını söyleyelim kutuplaşmanın, keskinleşmenin kimseye faydası yok.
Kimseye kırgınlığım küskünlüğüm yok. Saldırılar tehditler bizi yıldıracak olsa biz ölümü göze alıp cumhuriyeti kuran partinin genel başkanlığına talip olmazdık.
(Saldırgan hakkında) Mutlaka bir azmettireni vardır. Bize bir mesaj vermek isteyenler bir şeyler yapmıştır. Biz burada husumet üretmek... O zaman o yumruğu attırmaya çalışana prim vermiş olursunuz. Telef meselesi üzerine şahsımın söyleyeceği bir şey yok. Cumhurbaşkanı'nın açtığı telefon o açıdan bir değer taşıyor sonuçta. Ben geçmiş olsun telefonunu kale alıp telef sözünün de geri alındığını düşünüyorum. Siyaset sözle yapılır, kim ikna ederse, millet kimi takdir ederse o yönetecek.
Atılan yumruk siyasette şiddeti savunanları mahçup eder, siyasilerin birbirini araması gerektiğini savunan bizi haklı geçiren bir süreçtir. Umarım yeni bir milat olur.
Özel ayrıca, konuşması sırasında Sırrı Süreyya Önder'in kendisine verdiği bir sırrı da açıkladı.
CHP lideri "Sırrı Süreyya’nın bir emaneti var; bana geldi bir gün şu son filmi izledin mi? 'Bir Cumhuriyet Şarkısı, hatırım için izle' dedi. Ekrem Başkan'la o günlerde yeni tutuklanmış Ahmet Özer’in ailesiyle bir sinema salonu dolusu yerde o filmi izledik. Dedi ki 'ben ölene kadar bu sır sana emanettir, sonra söyleyebilirsiniz o filmin senaryosunu ben yazdım' dedi" ifadelerini kullandı.
Nefes
ADD'den 'Büyük Cumhuriyet Buluşması' öncesi çağrı: Yeniden Atatürk Cumhuriyeti36 izlenme
11 milyonluk hastaneden 48 milyonluk tarihi borç!475 izlenme
İddia: Erdoğan'a çok yakın bir milletvekili, 'CHP gelse bu kadar olmazdı' dedi30 izlenme
Ekrem İmamoğlu duyurdu: Bağışlar hedefinin üstüne çıktı70 izlenme
Mevduatta tarihi fark: Zengine yüksek, fakire düşük...27 izlenme
1 milyon emeklinin maaşından yüzde 25 kesinti yapılacak19 izlenme
Yurttaşa zam şirketlere kıyak!77 izlenme
Rusya, Türkiye'ye ilk kez ruble ile tahıl satışını gerçekleştirdi.40 izlenme
İl değişikliği yapmak isteyen Suriyelilere 2 bin TL yol yardımı! Aynı şartlardaki Türklere ise "0" TL!
Binlerce insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve kolluk ekiplerinin Adıyaman'a geldiği anlar ortaya çıktı
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın kardeşi 'dolandırıcılık'tan gözaltına alındı
'Geçersiz oy kullandım' diyen Abdüllatif Şener'in sandığında geçersiz oy yok!