CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Özel, ziyaret sırasında Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerine değinerek, partisinin AKP’ye dört, MHP, Yeniden Refah ve DEM Parti’ye ise birer üye ile yönetimde yer almalarını teklif ettiklerini, ancak MHP ve AKP’nin bu teklifi kabul etmediğini ifade etti.
Özel, “Bizim kucaklayıcı tavrımız Cumhur İttifakı’nın bir kısmı tarafından benimsendi. Ve biz, bize bir koltuk vermeyen AK Parti’ye dört koltuk teklif ettik, MHP’ye telif ettik. Kendi adaylarını çıkardılar, kaybettiler. Ama birçok AK Partili belediye başkanı oy verdi diye AK Parti’de şimdi soruşturma açıldı. Çünkü biz adiliz, biz paylaşımcıyız” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) 5 Haziran’da yapılan seçimlerinde
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oyla kazanmıştı. AKP’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy almıştı.
Seçimlerin ardından İmamoğlu’na AKP’li isimlerin de oy verdiği iddia edilmişti.
CHP’nin TBB seçimlerinde 448 delegesi bulunurken, seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor. DEM Parti’nin 64, Yeniden RefaPartisi’nin 15, MHP’nin 56 delegesi bulunuyor. AK Parti’nin ise 277 delegesi bulunuyor.
MHP seçimlere katılmazken, YRP ve DEM Parti’den de seçimlere katılmayan isimler olması nedeniyle, sandıklarda İmamoğlu’nun CHP’nin delege sayısından fazla oy almasının AK Partililerin İmamoğlu’na oy vermesinden kaynaklandığı belirtiliyor.
İmamoğlu’nun oyu ile CHP delegeleri arasında 67 oy bulunuyor.
AK Parti’nin delegeleri ile Genç’in oy farkı ise 27.
Tele1
Memleket Partisi’nde toplu istifa47 izlenme
Halk 'Siyaset çözüm üretemiyor, ekonomi berbat' diyor!67 izlenme
Vatandaş ete hasret! Peşe peşe üç kez zam geldi!40 izlenme
Kira bile ödeyemiyorlar! Tekstil sektörü de alarm vermeye başladı!67 izlenme
Sedat Peker paylaşımlarına açıklık getirdi61 izlenme
Erkan Mumcu'nun katıldığı 40'ın tüm kayıtları silindi!213 izlenme
10 bin fabrika kepenk indirdi29 izlenme
Sedat Peker'in günlerdir sesi çıkmıyordu, sağ kolu Emre Olur tek tweet attı115 izlenme
Esenyurt bildiğiniz gibi: Asayiş denetimlerine rağmen bir gecede 3 kavga yaşandı
Bu gece akaryakıta tarihin en büyük zammı geliyor
Ticaret Bakanı'na soruldu, o da yanıt verdi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu hastaneye teşvik aldığı ortaya çıktı!
Ölüm listesi hazırlayan Sevda Noyan, 17-25 Aralık sonrası eşi için İtalyan vatandaşlığı talebinde bulunmuş!