CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziantep’te ’Üreticinin sesini duyuruyoruz’ sloganıyla düzenlediği Fıstık Mitingi’ne katıldı. Özel, İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde fıstık üreticisi olan çiftçilere ve vatandaşlara seslendi.

“BİR AVUÇ TÜCCARI KORUMAYI BIRAKIN”
Fıstık fiyatlarına, fıstık alımına ve fıstık üreticilerinin yaşadığı sorunlara değinen CHP lideri Özgür Özel, şunları söyledi:
* "Bugün bir amcamız fıstık tarlasında sitemde bulundu. Çiftçi yaklaşık 20 yıl emek verdiği üründen kazanmak istiyor ama bugün çiftçinin emeğine göz dikenler var. Fıstık ile ilgili oda yöneticileri ile görüştüm. Geçen yıl boz fıstık 110 liraydı. Fıstık burada, fıstık üreticisi burada, ilgili herkes burada. Geçen yıldan bu yana sulama maliyeti, gübre, ilaç gibi yan ürünlerin masrafları iki üç kat artmış. Ama bu Gaziantep’in geçiminin ana maddesi geçen yıl 110 lira da bu yıl neden 90 lira. Bu akılla vicdanla açıklanamaz. Buradan sesleniyorum. Bir avuç tüccarı korumayı bırakın.

* Karınca gibi fıstık üreticisinin yanında Cumhuriyet Halk Partisi var. Her sıkıntıyı çiftçi yaşayacak ama parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun bu düzene. Tarım Bakanı abuk sabuk telefon konuşması yapmayı bıraksın. Çiftçinin emeğine sahip çıksın. Emekçinin, yoksulun, garibanın sesini duymuyorlar. Sizin sesinizi biz duyuyoruz. Biz sizi yalnız bırakmayacağız. Çiftçinin, emekçinin yanında Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi bir sorun varsa sorunu gören, çözümü bilen partidir."

“EMEKÇİYİ SÖMÜRENLERLE GİDECEK YOLUMUZ, KONUŞACAK KONUMUZ YOK”
"Çiftçilerimizi kurtlar sofrasına yem etmek değil, bu piyasanın ana aktörü yapmak boynumuzun borcudur" diyen Özel şu ifadeleri kullandı:
* "Sıcaklık arttı, sulama zaruri hale geldi. Bu konuda çalışma yapmak ve çözüm yolları bulmak gerekmektedir. Çiftçi yok sayılamaz, çiftlerin sorunları görmezden gelinemez. ‘Çiftçinin sorunları yoktur’ diyorlar. Buradan Erdoğan ve Bahçeli’yi diğer liderleri uyarıyorum. Sizin sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Bizim derdimiz emekçidir, Rize’deki çaycı, Giresun’daki fındıkçı, Antep’teki fıstıkçıdır.

* Üreticimizin yanındayız. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fıstık üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, 'Üzülmeyin, enseyi karartmayın. Vardır bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi’. Sizlerin yanındayız."


Sözcü
Çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideri hakim karşısında!76 izlenme
Uyuşturucu ticaretinde siyasi bağlantının araştırılmasını AKP ve MHP reddetti!56 izlenme
Kamu bankalarını bekleyen büyük tehlike!76 izlenme
İBB soruşturmasında 'Bizden rüşvet istendi' diyen tanıklar 'dolandırıcı' çıktı25 izlenme
Zehra Taşkesenlioğlu: "Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay. 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık"57 izlenme
Rusya'dan 2 Türk şirkete yasaklama!130 izlenme
Putin: "Bu bir ihanet, devletimizi savunmaya hazırız"34 izlenme
Gözaltındaki gazeteciye su bile vermediler!94 izlenme
MAK Danışmanlık’tan anket çalışması: ‘MHP’ye oy AKP’den gidiyor’
Yöneticiler Avrupa turuna çıktı üyeye termos kaldı
Ekrem İmamoğlu'ndan çarpıcı mesaj: "Her badirede küllerinden doğan bu aziz millet, yeni bir doğum için ayaktadır"
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan pişkin 'istifa' yanıtı: 'Kaotik bir duruma dönüşür'