CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. AKP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye gelen Özel ve CHP heyetini AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.
Görüşmede Özgür Özel’e emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti. AKP’de de Erdoğan’ın yanı sıra AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katıldı. Elitaş ve Tan’ın konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyordu.
1 saat 35 dakika süren görüşme sonrası Özgür Özel, AKP Genel Merkezi’nden açıklama yapmadan ayrıldı. Özel’e AKP’den ayrılışında AKP’den Elitaş eşlik etti.
AKP ve CHP genel başkanları en son 2016’da bir araya gelmişti. Görüşme 8 yıl sonra bir ilk olma niteliğini taşıyor.
Erdoğan’ın görüşmede yeni anayasa için nabız yoklayacağı belirtiliyordu.
Özel’in ise 1 Mayıs’taki Taksim yasağını örnek göstererek önce mevcut Anayasa’ya uyma uyarısı yapması bekleniyordu. Özel’in çantasında anayasa dışında ayrıca borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması vardı.
Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler de görüşmenin gündemindeki diğer başlıklardı.
Erdoğan ve Özel’i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı Özel’in, Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı.
Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.
Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin de değişime destek verebileceği inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.
Özel kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşmüştü.
Kaynak: TELE1
İktidar yardımları engelliyor, troller boş durmuyor: ‘Örgütlü kötülük’ sürüyor113 izlenme
Türkiye’yi bölme planı 1960’larda mı başladı?137 izlenme
Belediye Meclisi karıştı! AKP ve YRP’li üyeler birbirine girdi!22 izlenme
Eren Erdem açıkladı: "Özgür Özel’in açıklaması sonrası Emin Şen İçişleri Bakanlığı sitesinden kaldırıldı"50 izlenme
Şamil Tayyar: "Turizm bakanı AKP için taşıması ağır bir yük"27 izlenme
Suriyelilerin yükünü sınır illeri çekiyor168 izlenme
Dolandırıcılık davasının tarafıydı! Denizbank'tan müşterilerine dikkat çeken mesaj36 izlenme
Burası Arabistan değil, Ankara Esenboğa Havalimanı !1416 izlenme