Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bu sabah gözaltına alındı. Buna tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ortak basın açıklaması yapıp AKP'ye tepki gösterdi. Özel konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta bir belediye başkanını AKP'ye davet ettiğini de açıkladı.
Söz konusu siyasetçinin CHP'li Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı olduğu öğrenildi. Demirçalı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in basın toplatısında dile getirdiklerini doğrulayarak görüşmenin geçen hafta gerçekleştiğini belirtti.
Demirçalı "Adana ile ilgili genel bir konuşma yapılacağı düşüncesindeydim. Cumhurbaşkanımız nezaket içerisinde bizi karşıladı. Görüşme öncesinde ve sonrasında Genel Merkez'i, Sayın Genel Başkanımızı bilgilendirdim. Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse görüşürüm" ifadesini kullandı.
AKP'ye davet edildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Demirçalı, "CHP'de kendi evimdeyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.
Özel, belediye başkanının çağrıldığında ve görüşmeden sonra kendisine bilgi verdiğini belirterek "Gözlerime inanamadım. 'Şubat ayında kongrem var, bize katılır mısın?’ Ya devletin başına, bir partinin öz evladı bir belediye başkanının ‘Yapacağım kongrede bana katılır mısın? Senin önünü açarım, şunu yaparım, bunu yaparım...’ Bir de böyle parantez içinde, ‘Tertemiz adamsın biliyorum, ondan çağırıyorum ama bir leke çalarlar, Allah korusun’ falan diye tehdit yapmalar. Bir de sivil arabayla aldırmalar, saraya götürmeler. Yakışıyor mu ya? Orada onu yapan, burada bunu yaptırıyor işte. İşte size tükenmişliğin resmi Tayyip Erdoğan’ın" ifadesini kullanmıştı.
Nefes
Zelenski 'Esir Rus askerler konuşturuluyor' dedi, Rusya'nın yeni hedefini açıkladı86 izlenme
Öğrencilerden YKS protestosu: Turizm Bakanı Ersoy'a ait ETS Tur'un puanı 1,1'e düştü!95 izlenme
5 sene önce İsrail'de çıkan yangında THK'nın yangın söndürme uçaklarının yardıma gönderildiği ortaya çıktı!70 izlenme
İktidar yanlısı Sabah, yalanlarla Cumhuriyet'i hedef aldı: Evde Kur'an bulundurmak suçmuş!49 izlenme
TRT’nin eli vatandaşın cüzdanından çıkmıyor: Hilal Kaplan'ın da olduğu yönetim kuruluna 3.4 milyon ödendi30 izlenme
Adnan Oktar’a bir şok daha!386 izlenme
“Kıbrıs’ı fethetti” dekan olamadı!264 izlenme
Özgür Özel'den FETÖ'yü öven Nedim Şener bombası! 'Cemaat ile Fethullah ile sorunum yok. Yurtdışı eğitim çalışmalarını önemsiyorum, çocuğumu bile okullarına verebilirim; yaz bunu'44 izlenme