CHP lideri Özgür Özel, babası örtülü ödeneğinin başında olan Serim hakkında 5 gün önce TBMM’de önemli iddialarda bulunmuştu.
Serim’in yerine daha önce de Lefkoşa Büyükelçisi olan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışı Türkler Genel Müdürü Ali Murat Başçeri getirildi.
Özel, geçen salı günü TBMM’de imalı bir konuşma yaparak, “Örtülü ödeneğin başındaki Maksut Serim’in oğlunu meslekten gelmediği halde Büyükelçi yaptınız. Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı ile önceden ortak şirket kurduğu ortaya çıktı. Şimdi soruyorum. Uluslararası sularda yüzen gemiler var mı, bu gemiler yüzerken durduruldu mu ve yükü neydi? O günlerde birilerinin hesap hareketlerinde acayip şeyler oldu mu?” demiş ancak cevap alamamıştı.
Sözcü
Fikri Sağlar'a Süleyman Soylu'ya hakaretten dava açılmıştı, Sedat Peker'den flaş açıklama!61 izlenme
İYİ Parti'de toplu istifa: "Timsah gözyaşları döken Akşener'in teşkilatın yüreğinin kan ağladığını görmediği aşikârdır"24 izlenme
Diyanet parti kursa 2 milletvekili çıkarır!22 izlenme
AKP zihniyetinin kadına bakış açısı işte böyle!106 izlenme
Kahramanmaraş'ta 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi33 izlenme
Yargıtay terör örgütü olarak tanımlamıştı: Üç büyük ilde hilafet çağrısı yaptılar43 izlenme
SONAR'ın anketi Erdoğan'ı çok üzecek! AKP'ye soğuk duş!26 izlenme
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."84 izlenme