Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'den istifa ederek AKP'ye geçti; yaptığı açıklamada, "Alnım ak, başım dik" ifadelerini kullandı.
Çerçioğlu, İBB'ye yönelik operasyonlarda itirafçı olan müteahhit Aziz İhsan Aktaş etkisiyle parti değiştirdiği iddialarına da "İftira" diyerek yanıt verdi.
Sözcü TV Haber Müdürü Cem Özkeskin'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyası yeniden işleme alındı.
İlgili soruşturmada Çerçioğlu'nun hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine verdiği bir röportajda kullandığı "imar mafyası" ve "imar rantı" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
İlgili gelişmeyi Sözcü TV'de 'Nokta Atışı' programında İpek Özbey aktardı:
"Aziz İhsan Aktaş davasından aklandığını söylemişti. Ancak dosya yeniden açılmış, tanık ifadeleri toplanıyor. “Dosya açık” şeklinde bir bilgi yolladı.
Şikayet ve ihbar dilekçesinde;
"Şüpheli Özlem Çerçioğlu'nun Sabah gazetesine vermiş olduğu açıklamalarda yer alan ve suça konu olan “imar mafyası”, “imar rantı mafyası”, “6 milyarlık imar rantı” ifadelerini kullandığını belgeleriyle belirtmiştik.
Şüpheli Özlem Çerçioğlu’nun ivedilikle ifadeye çağrılması, “İmar mafyası”nın kim olduğu, bu ifadeleri talep eden kişilerin kimler olduğu, suça konu bu ifadeleri kimlerin istediği ve kimlerle hukuka aykırı görüşmeler yapıldığının sorulması"
gibi taleplerin yer aldığı, Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Av. Bihter Durak tarafından yapılmış uzun bir şikayet başvurusu var."
Sözcü
AKP'li isim bir şehre domuz eti yedirdi: Yemeklerinden domuz eti çıkan AKP'li isim KYK yurtlarını da işletiyormuş32 izlenme
New York Times’tan Türkiye’ye yaptırım analizi: Bu daha başlangıç100 izlenme
Narin’in babası katili biliyor mu? Masada dikkat çeken konuşma: “Onların hepsi akraba olsa ben vazgeçmem. Gelip öcünü benden alsalardı”42 izlenme
Vebitcoin müşterilerinin hesapları 1 ay önce bloke edilmiş50 izlenme
Sinan Ateş davasında ‘Pankart’ savunması boşa düştü: İşte iddiaları çürüten 'Adres' detayı43 izlenme
IŞİD evindeki kadınların ifadesi ortaya çıktı! 3 polis şehit olmuştu22 izlenme
KPSS iptal edildi!63 izlenme
Tarım Orman-İş'ten çarpıcı yangın raporu: "Bakanlıkta orman mühendisi yok!"24 izlenme