Din adamlarıyla İslamabad’da bir araya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ulema, halktan, marketlere ve farklı kalabalık yerlere giderken dikkatli olmasını istedi." ifadesini kullandı.
Alvi, görüştüğü din adamlarının camilerde Covid19 önlemlerinin etkili şekilde uygulandığını kaydettiğini belirterek yarından itibaren her cuma ülke genelinde salgından korunmak için Allah'a dua edileceğini söyledi.
Öte yandan Alvi, "Ulema, siyasi liderleri vatandaşların canlarını tehlikeye atabilecek geniş çaplı mitingler düzenlemekten kaçınmaya çağırdı." dedi.
Pakistan'da Covid19 vaka sayısı 406 bini geçerken, salgın dolayısıyla 8 bin 200'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Ülke genelindeki düğünlerin salonlarda yapılması yasaklandı. Açık alanlardaki düğünler ise 300 kişiyle sınırlandırıldı. Önlemler kapsamında sinema ve tiyatro salonları da kapatılırken, maske takmayanlara ceza uygulanmaya başlandı. Ülke genelinde tüm eğitim kurumlarının 26 Kasım’dan 24 Aralık’a kadar eğitime çevrim içi devam etmeleri kararlaştırıldı. 25 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar yarıyıl tatili ilan edildi.
https://www.birgun.net/haber/pakistanincovid19ilemucadeleyontemiulkegenelindeduaedilecek325310
Erol Mütercimler’in Teğmenler açıklaması yeniden gündem oldu: "Genelkurmay Başkanı esir düştü, ordunun itibarı zedelenmedi de teğmenler mi zedeledi?"29 izlenme
Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sonrası MHP ve AKP anketlerde çakıldı20 izlenme
İzlerken aklınıza mantığınıza sahip çıkın ! Yobaz kafa, kara çarşafı bakın nasıl savunuyor !1583 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4 kritik mesaj26 izlenme
Kredi kartı limitleri arttı! Kişi başına düşen borç katlandı28 izlenme
Milletin parasıyla umre ziyareti!107 izlenme
Dünyada fiyatlar tepetaklak düşüyor Türkiye’de füze hızında yükseliyor32 izlenme
Türkiye’yi Teksas’a çevirdiler! Suriyeliler bıçak ve çekiçle birbirlerine girdiler31 izlenme