Din adamlarıyla İslamabad’da bir araya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ulema, halktan, marketlere ve farklı kalabalık yerlere giderken dikkatli olmasını istedi." ifadesini kullandı.
Alvi, görüştüğü din adamlarının camilerde Covid19 önlemlerinin etkili şekilde uygulandığını kaydettiğini belirterek yarından itibaren her cuma ülke genelinde salgından korunmak için Allah'a dua edileceğini söyledi.
Öte yandan Alvi, "Ulema, siyasi liderleri vatandaşların canlarını tehlikeye atabilecek geniş çaplı mitingler düzenlemekten kaçınmaya çağırdı." dedi.
Pakistan'da Covid19 vaka sayısı 406 bini geçerken, salgın dolayısıyla 8 bin 200'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Ülke genelindeki düğünlerin salonlarda yapılması yasaklandı. Açık alanlardaki düğünler ise 300 kişiyle sınırlandırıldı. Önlemler kapsamında sinema ve tiyatro salonları da kapatılırken, maske takmayanlara ceza uygulanmaya başlandı. Ülke genelinde tüm eğitim kurumlarının 26 Kasım’dan 24 Aralık’a kadar eğitime çevrim içi devam etmeleri kararlaştırıldı. 25 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar yarıyıl tatili ilan edildi.
https://www.birgun.net/haber/pakistanincovid19ilemucadeleyontemiulkegenelindeduaedilecek325310
Suikatle öldürülen Necip Hablemitoğlu, FETÖ'yü 18 yıl önce deşifre etmişti!45 izlenme
Bir rakı grubuna daha zam!47 izlenme
Evladı tekrar cezaevine gönderilen Murat Çalık'ın annesi gözyaşlarına boğuldu: "Bir üçüncüsüne kalbim dayanmaz"31 izlenme
AKP'li vekilin FETÖ organizasyonlarına katıldığı ortaya çıktı!92 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Azap’tan ikinci dalga uyarısı: Havaların soğumasıyla birlikte…69 izlenme
Mansur Yavaş: "Onların da hesaplarını inceleyin ve derhal İmamoğlu'nu serbest bırakın"25 izlenme
Erdoğan ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ demişti: TL o günden bu güne ne hale geldi?36 izlenme
Atatürk’e hakaret eden dönerci serbest bırakıldı!32 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı! En fazla artış bakın hangi kalem ürünlerde oldu...
İmamoğlu önde, seçimin kaderini kararsızlar belirleyecek: İşte sonuçlar...
Elon Musk, Twitter'daki mesaj sayısı sınırlamasını 280'den 4000'e çıkarmak için sinyal verdi.
Türkiye'ye yeni göç dalgası kapıda! 100 bin kişi harekete geçti