Din adamlarıyla İslamabad’da bir araya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ulema, halktan, marketlere ve farklı kalabalık yerlere giderken dikkatli olmasını istedi." ifadesini kullandı.
Alvi, görüştüğü din adamlarının camilerde Covid19 önlemlerinin etkili şekilde uygulandığını kaydettiğini belirterek yarından itibaren her cuma ülke genelinde salgından korunmak için Allah'a dua edileceğini söyledi.
Öte yandan Alvi, "Ulema, siyasi liderleri vatandaşların canlarını tehlikeye atabilecek geniş çaplı mitingler düzenlemekten kaçınmaya çağırdı." dedi.
Pakistan'da Covid19 vaka sayısı 406 bini geçerken, salgın dolayısıyla 8 bin 200'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Ülke genelindeki düğünlerin salonlarda yapılması yasaklandı. Açık alanlardaki düğünler ise 300 kişiyle sınırlandırıldı. Önlemler kapsamında sinema ve tiyatro salonları da kapatılırken, maske takmayanlara ceza uygulanmaya başlandı. Ülke genelinde tüm eğitim kurumlarının 26 Kasım’dan 24 Aralık’a kadar eğitime çevrim içi devam etmeleri kararlaştırıldı. 25 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar yarıyıl tatili ilan edildi.
https://www.birgun.net/haber/pakistanincovid19ilemucadeleyontemiulkegenelindeduaedilecek325310
Erdoğan'ın İstanbullu seçmen korkusu111 izlenme
Ayşe Barım tutuklandı22 izlenme
Kepez ilçesi CHP'li Başkanı konuşuyor! Ne makam aracı, ne de yat!302 izlenme
Türk Lirası’nın içler acısı halini 20 saniyede böyle özetledi45 izlenme
Onlarca kişinin öldüğü patlamayla ilgili Yiğit Bulut'tan insanlık dışı yorum ! 'Patlama haberlerini abartıyorsunuz, yalan haber yapıyorsunuz'2440 izlenme
Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde AKP'den belediye başkanı adayı olan isim seçimi kaybedince bakın nereye atandı?88 izlenme
İniş yaparken takla atıp ters dönen uçağın görüntüleri ortaya çıktı!25 izlenme
Abdullah Gül’den yıllar sonra FETÖ itirafı!132 izlenme