Anasayfa1
13 Eylül 2025 ( 7 izlenme )
Reklamlar

‘Para kazanmıyoruz gemiyi yüzdürüyoruz’


Pandemi sonrasında hızlanan fiyat artışları ve yüksek enflasyonun ana sebeplerinden biri olarak anılmaya başlanan yeme içme sektörü, enflasyonla mücadelede günah keçisi ilan edildiklerini belirterek, ‘para kazanmanın değil gemiyi yüzdürmenin mücadelesini veriyoruz’ dedi.


Son 4 yılda maliyetlerin 4’e katlandığını aktaran İstanbul Ticaret Odası 17. Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komitesi Başkanı Ebru Koralı, “En önemli gündem maddesi pahalılık. Üzerimize geliniyor. Herkes yemek fiyatlarını konuşuyor ama biz bu yemekleri masaya getirene kadar karşı karşıya kaldığımız maliyet artışlarını kimse sorgulamıyor. Sorumlusu olmadığımız fiyat artışlarının faturasının bize kesilmesi adil değil. İşletmeler yaşam savaşı veriyor. Para kazanmak değil, yaşamak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

%20’SİNDE HAREKET YOK

 Türkiye’deki restoranların yüzde 20’sinde hareketlilik olmadığını kaydeden Koralı, kapanmanın yüksek maliyeti nedeniyle restoranların iflas bayrağını çekemediğine dikkat çekerek,“En basitinden maç yayınları geçen sene 300 bin TL idi. Bu sene buna 3 milyon ödeyen oldu. Tedarik ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir gecede 300 bin TL harcanıyor

Tedarikte pahalılığın Avrupa’yı geçtiğini söyleyen İTO Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komite Üyesi Yücel Özalp ise “Londra’da bir kilogram bonfilenin toptan fiyatı 600 TL iken bizde 1.500 TL. Harcama gücü açısından bir uçurum oluştu. Bir kısım gecede 200300 bin TL harcıyor. Bir kısım karnını en ucuz şekilde doyurma derdinde. Bu 200300 bin TL ödeyebilenler de zengin yeni Türkiye’nin çocukları” dedi. 

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trump'ın 'Şimdi barış zamanı' diyerek duyurduğu saldırılardan İran'daki nükleer tesisler ne kadar etkilendi? 10 kişinin hayatını kaybettiği kazadan kurtulanlar konuştu: "Patırtı koptu ona uyandık" 'En güvenilmez kurumlar' belli oldu! İşte çok konuşulacak o liste... Türkevi'nin kurucusu Aziz Sancar, Türkevi'nin açılışında neden yoktu?