Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘en iyi ve parlak ekonomistlerden biri’ olarak nitelendirdiği, Merkez Bankası’nın (TCMB) eski Başkan Yardımcısı Emrah Şener, ‘örgüt lideri’ çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianemede 200 liralık banknotların üzerinde imzası olan eski bürokrat Şener’in de aralarında bulunduğu 9 kişi için ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kamu ihalesine fesat karıştırmak’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ gibi suçlamalarla 57 yıla kadar hapis cezası istendi.

En büyük banknotumuz olan 200 liranın üzerinde Emrah Şener’in imzası bulunuyor.
SİNGAPUR’DA ŞİRKET KURDU
TCMB’nin ana hissedarlarından olduğu Bankalararası Kart Merkezi (BKM) nezdinde gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianemede 2016 ile 2023 yılları arasında TCMB’de Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Emrah Şener, ‘örgüt elebaşı’ olarak gösterildi. İddianemede BKM ‘mağdur’, TCMB ‘şikayetçi’, BKM eski Genel Müdürü Baran Aytaş da ‘örgüt yöneticisi’ olarak yer aldı.
DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI
Şener’in de aralarında bulunduğu 9 kişinin ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘kamu kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak’, ‘6493 sayılı yasaya muhalefet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından 14 yıldan 57 yıla kadar değişen sürelerde hapisle cezalandırılmaları istendi.
İddianemede dosyadaki şüphelilerin birçoğunun ortak noktasının Emrah Şener olduğu belirtildi. İddianemede BKM’nin kaynaklarının ‘hileli’ yollarla yurt dışına çıkarıldığı, Şener’in Singapur’da paravan şirket kurduğuna yer verildi.
Savcılığın iddianamesinde Emrah Şener’in de aralarında olduğu 9 kişi, 6 farklı ihale ve sözleşmede toplam 177 milyon 192 bin 538 liralık usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. İddianamede Şener’in kurduğu ‘suç örgütü’nün hizmet alımı yapılmış gibi BKM’ye fatura kestiği ve suçtan elde edilmiş mal varlığını ülkeye geri soktuğu belirtildi. Şener, soruşturma kapsamında Ekim 2025’te tutuklanmış, Kasım 2025’te ise ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kararıyla tahliye edilmişti.
Sözcü
Fatih’teki vahşi cinayetin öncesindeki son görüntüleri ortaya çıktı!246 izlenme
İstanbul'a ihanete devam: Üç gökdelen daha geliyor...103 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 108.563 yeni vaka tespit edildi, 88.647 kişi sağlığına kavuşurken, 266 kişi hayatını kaybetti!51 izlenme
Bakan Koca 6 ay sonra itiraf etti! 'Belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakalar tabloda yer almıyor'78 izlenme
CHP'den Erdoğan'a 'Somali' tepkisi! "Ciğeri yanan kendi milletine karşı son derece kalpsiz"46 izlenme
Sokak röportajında konuşan vatandaş gözaltına alındı39 izlenme
Her şey sil baştan... 1 Ocak'ta emeklilik hayaline de zam!34 izlenme
Man adası davasında kritik gelişme1043 izlenme
‘Ücretsiz olacak’ diye açılan tünele bir de zam geldi! ‘Vatandaş soyuluyor’
"Atatürk ne yaptı?" sorusuna vatandaşın yanıtı gecikmedi: "Atatürk ne yaptı? dediğin yerde bu konuşma biter. Atatürk Cumhuriyeti kurmuştur"
"Mobbing'e uğruyorum" deyip canına kıyan savcı adayının odasından 3 not çıktı
Çiftçinin mazot ve gübre parası elektrik şirketinin kasasına girdi!