AKP’nin yurttaşları bilgileri ve rızaları olmadan partiye üye yapma furyasında yeni adres Van’ın Edremit ilçesi oldu. Edremit Belediyesi’nin, YKS’ye girecek olan ihtiyaç sahibi öğrencilerin başvuru ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını duyurmasının üzerine adaylar bu olanaktan yararlanmak için belediyeye başvurdu.
Başvuru yapan adaylar belediyeye, sınava gireceklerini ibraz etmek için kendilerinden istenen kimlik bilgilerini verdi. Cumhuriyet’ten Samed Balçık’ın haberine göre Sınavın üzerinden haftalar geçmesinin ardından bazı adaylar edevlet’ten siyasi parti üyeliklerini sorguladığında AKP’ye üye olduklarını gördü.
A.B. de bu “kurban”lardan biri oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanan A.B, YKS’ye de kendisini denemek için girdiği sınavdan AKP üyesi olarak çıktı.
A.B, o süreci şöyle anlattı: “Edremit Belediyesi, sınava girecek öğrencilerin giriş ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Bunun üzerine ilçedeki öğrencilerin hemen hemen hepsi kimlik bilgilerini verip kayıt işlemlerini yaptılar. Sınava girdik, aradan zaman geçti. Bir arkadaş, ‘izinsiz şekilde üyelik yapılıyor’ diye duyum almış, bana da iletti.”
Arkadaşının siyasi parti üyeliği var mı diye baktığında AKP’ye üye yapıldığını gördüğünü anlatan A.B., kendisi baktığında kendisinin de üyeliğini gördüğünü söyledi. A.B., AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftalarda kente yaptığı ziyarete dikkat çekti. A.B., “Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı’na göstermek için yapıldı. ‘Van’da bu kadar kişi bizim üyemiz’ demek için. Rızamız dışında üye yapıldık. Büyük ihtimalle çok sayıda kişi de şu anda üye” diye konuştu.
A.B., bilgisi ve rızası olmadan üye yapıldığı AKP’den hemen istifa ettiğini vurguladı.
Tele1
Günde 24 bin 650 icra dosyası açıldı: Borçlar dönmüyor!37 izlenme
Erdoğan'ın 'benim' dediği slogan, FETÖ firarisinin çıktı!165 izlenme
AKP’li Hüseyin Beyoğlu ekibini sağlam kurmuş! Önce rüşvet sonra jet hızıyla işlem38 izlenme
İsrail ordusu halka silah dağıtıyor25 izlenme
Yılmaz Özdil teröristin Türkiye'ye nasıl girdiğini açıkladı45 izlenme
Yalanlamadan bile itiraf çıktı! Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü 7 yerden maaş alıyor!51 izlenme
TÜBİTAK genel müdürünün maaşı dudak uçuklattı!569 izlenme
14 yaşındaki milli sporcuyu sopa ve tekmeyle döven magandalar serbest!19 izlenme