Artan enflasyon, döviz kurunun yükselmesi, akaryakıta yapılan zamlar, kar yağışı nedeniyle paralı otoyollarda yaşanan sorunlar da eklenince pazarda alışveriş yapmak bile lüks oldu.

Semt pazarlarında sebze ve meyvenin her geçen gün yükselmesi vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaş fiyatları görünce şoke oluyor, pazarları adeta müze dolaşır gibi gezip evine dönüyor.

İstanbul Ataşehir’deki semt pazarında terenin 10 TL’ye ulaştığı ve yeşil sebzelerdeki rekor artışta ilk sıralarda yer aldığı görüldü.

15 TL’den satılan ıspanağın, 10 TL’den satılan pırasanın, 25 TL’den satılan yeşil biberin yanına yaklaşılmadı.

Kilosu 70 TL'den satılan kestaneyi ise vatandaşlar izlemekle yetindi.

FİYAT ARTIŞINI PARALI OTOYOLLAR DA KÖRÜKLEDİ
Fiyat artışına kar yağışının eklenmesi, Kuzey Marmara Otoyolu ile Bolu Dağı geçişlerinde yaşanan trafik sorunları, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan otoyolların kar yağışı nedeniyle bir süre kapalı kalması ve kente girişlerin durdurulması, pazardaki meyve ve sebzenin fiyatını etkiledi.

EN UCUZU 5 TL İLE MAYDANOZ
İstanbul Ataşehir semt pazarında terenin demedi 10 TL'den satılırken, tezgahlardaki en ucuz ürün 5 TL ile maydanoz oldu. Ispanak 15 TL ile fiyatı en çok artan sebzelerden olurken, yeşil biber ve salatalık 25 TL'den alıcısını bekledi.

KESTANE KİLO 70 TL
Tezgahlarda pahalılığıyla dikkat çeken başlıca sebzemeyveler ise şunlardı: Çengelköy salatalık kilosu 25 TL, biber kilosu 25 TL, brokoli kilosu 15 TL, ıspanak kilosu 15 TL, pırasa kilosu 10 TL, kıvırcık adet 8 TL, deveci armut kilosu 15 TL. kestane kilosu 70 TL,

Tere bağı 10 TL, maydanoz demeti 5 TL, havuç kilosu 10 TL, dolma biber kilosu 20 TL, kırmızı biber kilosu 20 TL, çalı fasulye kilosu 30 TL, karnabaharın kilosu 10 TL, portakalın kilosu 6 TL, kırmızı elmanın kilosu da 6.5 TL.

ERDOĞAN ‘ENFLASYON DA İNECEK’ DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak dün Giresun’da halka seslendiği konuşmasında, “Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek. Daha düşecek” demişti.
Sözcü
Meksika'da kırmızı alarm! Kartel lideri öldürüldü, ülke karıştı25 izlenme
Vatandaşa yeni kazık!1742 izlenme
Fırat Nehri'ne siyanür sızdı mı? Erzincan Valisi'nden açıklama geldi71 izlenme
Kızı da fetvaya başladı! "Annenin yanında şort giyemez!"101 izlenme
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve vekiller Adalet Bakanlığı'na yürüdü!41 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında da adı geçmişti: Belediye CHP'ye geçmeden önce dönemin Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ihalesiz konut satışı yapmışlar42 izlenme
Her 5 saatte bir cinayet işleniyor42 izlenme
THY'de 'Kokpitte namaz riskli' diyen pilot işten atılmıştı, skandalın perde arkası ortaya çıktı62 izlenme