Artan enflasyon, döviz kurunun yükselmesi, akaryakıta yapılan zamlar, kar yağışı nedeniyle paralı otoyollarda yaşanan sorunlar da eklenince pazarda alışveriş yapmak bile lüks oldu.

Semt pazarlarında sebze ve meyvenin her geçen gün yükselmesi vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaş fiyatları görünce şoke oluyor, pazarları adeta müze dolaşır gibi gezip evine dönüyor.

İstanbul Ataşehir’deki semt pazarında terenin 10 TL’ye ulaştığı ve yeşil sebzelerdeki rekor artışta ilk sıralarda yer aldığı görüldü.

15 TL’den satılan ıspanağın, 10 TL’den satılan pırasanın, 25 TL’den satılan yeşil biberin yanına yaklaşılmadı.

Kilosu 70 TL'den satılan kestaneyi ise vatandaşlar izlemekle yetindi.

FİYAT ARTIŞINI PARALI OTOYOLLAR DA KÖRÜKLEDİ
Fiyat artışına kar yağışının eklenmesi, Kuzey Marmara Otoyolu ile Bolu Dağı geçişlerinde yaşanan trafik sorunları, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan otoyolların kar yağışı nedeniyle bir süre kapalı kalması ve kente girişlerin durdurulması, pazardaki meyve ve sebzenin fiyatını etkiledi.

EN UCUZU 5 TL İLE MAYDANOZ
İstanbul Ataşehir semt pazarında terenin demedi 10 TL'den satılırken, tezgahlardaki en ucuz ürün 5 TL ile maydanoz oldu. Ispanak 15 TL ile fiyatı en çok artan sebzelerden olurken, yeşil biber ve salatalık 25 TL'den alıcısını bekledi.

KESTANE KİLO 70 TL
Tezgahlarda pahalılığıyla dikkat çeken başlıca sebzemeyveler ise şunlardı: Çengelköy salatalık kilosu 25 TL, biber kilosu 25 TL, brokoli kilosu 15 TL, ıspanak kilosu 15 TL, pırasa kilosu 10 TL, kıvırcık adet 8 TL, deveci armut kilosu 15 TL. kestane kilosu 70 TL,

Tere bağı 10 TL, maydanoz demeti 5 TL, havuç kilosu 10 TL, dolma biber kilosu 20 TL, kırmızı biber kilosu 20 TL, çalı fasulye kilosu 30 TL, karnabaharın kilosu 10 TL, portakalın kilosu 6 TL, kırmızı elmanın kilosu da 6.5 TL.

ERDOĞAN ‘ENFLASYON DA İNECEK’ DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak dün Giresun’da halka seslendiği konuşmasında, “Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek. Daha düşecek” demişti.
Sözcü
Görüntüler büyük tepki çekmişti, Rana Batı konuştu: “Ceza kesmek için beni beklediler”129 izlenme
Bekir Bozdağ'dan anayasa değişikliğine ilişkin dikkat çekici açıklama: 24 ve 41. maddeleri değişecek.54 izlenme
AKP'li vekil Orhan Miroğlu 'pkk terör örgütü değildir !' Bunlar varken terör bitmez !1892 izlenme
İYİ Parti'de bir istifa daha44 izlenme
Rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti: 213 kişinin şikâyet ettiği AKP'li Taşkesenlioğlu'nun dosyası kapatıldı!38 izlenme
Son anket açıklandı: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a fark atıyor!60 izlenme
AKP’li Mehmet Metiner, canlı yayında Atatürk ile bebek katili terörist başını kıyaslamaya kalkınca ağzının payını aldı!39 izlenme
İki polisi şehit eden terörist Lice’de öldürüldü!41 izlenme
Market satışlarında büyük düşüş! "Talep ya küçük gramajlara ya market markalı ürünlere"
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Araçların görüntüleri ortaya çıktı!
93 yıllık okul için yıkım işlemi başladı, mülteci okulu yapılıyor!
Hiç bilinmeyen gerçek: Atatürk Hatay için Sabiha Gökçen'i tutuklattı