Döviz kurlarında yaşanan düşüşün ardından gözler etiketlere çevrildi. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ısrarla, “fiyatlar düşecek” demesine rağmen vatandaş etiketlerde hiçbir değişim yaşanmadığını, aksine fiyatı artan ürünler olduğunu söyledi.

Sözcü, İstanbul'da Beşiktaş ve Beylikdüzü'nde pazar etiketlerini fotoğrafladı, Şişli Feriköy pazarında vatandaşlarla konuştu. En temel sebze meyvelerin fiyatları el yakıyor.
Domatesin kilosu 10 lira, kapya biber 16 lira, elma 10 liraya satılıyor. Vatandaşlar alım gücünde büyük kayıp yaşadıklarını söylerken pazarcı esnafı da bazı etiketlere yarım kilo fiyatlarını yazdıklarını, onu da alamayan vatandaşların taneyle alışveriş yaptığını belirtti.

MİLLETİN GÖZÜ GÖRMÜYOR MU?
Bir vatandaş “Eskiden 100 liraya bir sürü şey alıyorduk ama şimdi alamıyoruz. Ne yapacağız? Fakir ne yapsın? Bakkala gidiyoruz pahalı, pazara gidiyoruz pahalı. Yalan söylüyorlar. Milletin gözü görmüyor mu? Bak fiyatlara…” diye isyan etti. Başka bir vatandaş da “150 lirayla geldim, istediklerimi alamadım. Eskiden 50 liraya pazar arabasını dolduruyordum, şimdi bir kıvırcık 6 lira, biberin kilosu 1617 lira. Neyle alayım? Yarım kilo domatesi 7.5 liraya aldım” dedi.

Pazarcı Barış Yılmaz, işlerinin çok kötü olduğunu belirterek, “Millet alamıyor. Etiketlere kilo fiyatını yazıyorduk, artık yarım kilo fiyatını yazıyoruz. Vatandaş kiloyla alamıyor. 250 gram bile alamayan var. 3 tane biber alan var. Nasıl olacak bilmiyoruz. Allah sonumuz hayretsin” ifadelerini kullandı.
‘İmamoğlu’nun gizli toplantısı’ haberi… İBB’den yalanlama geldi!16 izlenme
'Delikanlı' ve iki arkadaşı tutuklandı!119 izlenme
Gaziantep Üniversitesi kimlik kartlarından TC ibaresini kaldırdı!59 izlenme
Türkiye’nin akaryakıt devi satıldı24 izlenme
Görüntüdeki kişi Peygamber, Halife veya Kral değil, Menzil Şeyhi47 izlenme
Oğuzhan Uğur’un yeni fragmanı tartışma yarattı, sosyal medya ikiye bölündü!65 izlenme
Atatürkçüler, İçişleri Bakanlığı'na karşı harekete geçti!78 izlenme
Kızılay 3 yılda 6.5 milyar lira dağıttı, paralar nereye gitti?136 izlenme
Denetim raporu usulsüzlükleri ortaya döktü: AKP'li belediyeden ısmarlama ihaleler!
Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesinin arazisi Diyanet’e verildi!
Tutuklu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın ifadesi ortaya çıktı
Ulaştırma Bakanlığı'nda büyük skandal!