Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kredi kartları ile ilgili düzenleme gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Öncel, "Kartla harcamaya yeni sınırlama perakendeciyi ve vatandaşı zorlar. Dolayısıyla en azından belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine yeni sınırlama getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz aylarda kredi kartı borçlarıyla ilgili yaptığı bir açıklamada yeni bir düzenlemenin sinyalini vermiş, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğinin mesajını vermişti.
Önceki haftalarda da Merkez Bankası Başkanı Karahan “Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BMD Başkanı Öncel ise kredi kartı ile harcamalara sınırlamanın perakendeciyi ve tüketiciyi zorlayacağına dikkat çekti.
"Yüksek enflasyon ortamında kredi kartıyla taksitli alışveriş, tüketiciye bir nebze de olsa nefes aldırıyor" diyen Öncel şunları kaydetti:
"Vatandaş yüksek enflasyon ortamında ihtiyaç alışverişini imkânları ölçüsünde öne çekiyor. Sabit ve dar gelirli acil ihtiyaç duyduğu bir ürünü peşin almaya bütçesi yetmediğinde kredi kartından taksit seçeneğini kullanıyor. Yüksek enflasyon ortamında kredi kartıyla taksitli alışveriş, tüketiciye bir nebze de olsa nefes aldırıyor. Başka bir ifade ile kredi kartına taksit imkânı vatandaşa enflasyona karşı bir koruma kalkanı oluşturuyor.
Kartlı alışveriş kayıtdışılıkla mücadelede de önemli bir enstrüman olarak karşımıza çıkıyor. Kartla harcamaya yeni sınırlama perakendeciyi ve vatandaşı zorlar. Dolayısıyla en azından belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine yeni sınırlama getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”
Sözcü
Belediyeyi zarara uğratan isim başkan yardımcısı oldu!103 izlenme
İYİ Partili Türkkan: ÇAYKUR Varlık Fonuna girdi zarar etmeye başladı!138 izlenme
Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na açık açık sordular: Menzilci misiniz?32 izlenme
CHP'den AKP'ye kaynak önerisi "TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’deki mal varlıklarının satılsın, parası ülkeye getirilsin!"149 izlenme
İBB, yılladır yapılmayan Beylikdüzü metrosu için bakanlığa başvurdu: Bize devredin!158 izlenme
Son dakika! ABD Başkanı Biden: Ukrayna'ya 'Bağımsızlık Günü' münasebetiyle 2.98 milyar dolar silah yardımı yapacağını açıkladı.32 izlenme
Sedat Peker'in 'p.zevenk' dediği AKP'li Korkmaz Karaca istifa etti42 izlenme
Kadınları hedef alan başhekime, AKP’li vekilden destek ziyareti!41 izlenme