İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde (TAI) Temel Kotil ve ailesinin nasıl yerleştiğini gösteren belgeyi paylaştı.
Günboyu gazetesinden Tolgahan Karaoğlu’nun haberine göre belgede, TAI Genel Müdürü olan Temel Kotil ile birlikte kurum içerisinde Kotil soyadlı 5 kişinin olduğu görülüyor. Temel Kotil’in Genel Müdürlük bölümünde yer aldığı görülen belgede, Bayram Ali Kotil, Ulaşım ve Bakım Hizmetleri, Habip Kotil Detay Boya işlemleri, Yakup Kotil Ulaşım ve Araç Bakım Hizmetleri Yasemin Kotil ise Süreç Geliştirme bölümünde yer alıyor.
Konuya ilişkin Günboyu Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ali Kıdık belgenin kurum içerisindeki birinden geldiğini ifade etti.
Kıdık, “Ben bu durumu doğru bulmuyorum. Bir kurumun başındaki bir insanın o kurumun içine sadece kendi soyadını taşıyan insanların istihdam edilmesi doğru değil” ifadelerini kullandı.
Ben hemşericilik konusuna karşı olduğunu ifade eden Ali Kıdık, “5 tane Kotil soyadlı olacağına bir Hakkarili, bir Sinoplu ya da Kastamonulu da olsaydı keşke” değerlendirmesinde bulundu.
İşte o tablo:
.jpg)
Mehmet Şimşek "Yurt dışında para aramıyoruz" dedi, muhalefet sıralarının tepkisi bir hayli sert oldu29 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.287 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.586.183'e, can kaybı 27.471’e yükseldi!50 izlenme
Diyarbakırlı muhtar yoksul kadına yardım ettiği için katledildi17 izlenme
İnşaat işçisi nasırlı ellerini göstererek feryat etti! 'Şereftir, ama karnımı doyuramıyorum, artık buramıza geldi!'64 izlenme
15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon TL nerede?161 izlenme
CHP'li Tüzün: Kurultay için yeterli imzayı topladık205 izlenme
Traktör başında isyan etti: "Adamlar uyanık. İlkokul mezunuyum, çobanım, çiftçiyim. Beni Tarım Bakanı yapsınlar, yemin ediyorum bunlardan iyi yaparım"18 izlenme
Bakanlık'tan karne hediyesi yasağı: CHP’li belediyenin çocuklara dondurma dağıtması engellendi14 izlenme