MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklama ile başlayan 'Terörsüz Türkiye' süreci, 27 Şubat tarihinde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fesih çağrısı ile devam etmişti.
11 Temmuz tarihinde Irak'ın Süleymaniye kentinde 30 kişilik bir PKK grubu, sembolik olarak silahlarını imha etti.
'Barış ve Demokratik Toplum Grubu' olarak isimlendirilen terör örgütü PKK'lı grubun sözcülerinden Tekin Muş, Tekoşin Ozan ve Nedim Seven, sürecin devamına dair Numedya24'e açıklamalar yaptı.

Tehdit gibi sözlerin geldiği açıklamada Tekin Muş, silah bırakmaların devamının gündemlerinde olmadıklarını söyledi. Muş, "Şimdi gündemimizde böyle bir şey yok. Ancak sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi ve silahların imha aşamasında şimdilik Kürt hareketi bununla sınırlıdır. Şayet iktidar ve devlet buna uygun adımlar atar ve yasal zemin hazırlanırsa bu durumu yeniden değerlendirmeye tabi tutacağız. Bu adım ancak böyle gelişir. Adım atılmaması durumunda bunun dışında gündemimizde ikinci grubun gelip silahlarını imhası yok" dedi.
Sözcülerden Tekoşin Ozan ise açıklamasında devlet tarafından somut adım atılmadığı takdirde 30 kişilik silah bırakan grubun ilk ve son grup olacağını belirtti. Ozan, "Devlet tarafından somut adımlar atılmadığı sürece, şu bilinmelidir ki bu ilk ve son gruptur. Adım atılmaması halinde farklı bir beklenti içinde olunmasın. Biz bu eylemimizle gereken ciddiyeti ve iyi niyeti gösterdik. Bundan sonraki süreç, devletin atacağı adımlara göre şekillenecektir." ifadelerini kullandı.

Sözcülerden Nedim Seven silahların tamamen gündemden çıktığının söylenemediğini açıkladı. Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, yasal düzenlemeler, cezaevlerindekilerin serbest kalması gibi adımların atılmadığı durumda silahların yeniden devreye gireceğini söyledi:
"Tüm çabamız ve attığımız adımlar bu yönlü. Ancak Kürt halkına yeniden bir saldırı olursa, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmaz ise, demokratik siyasetin önü açılmaz, yasal düzenlemeler yapılmaz ve cezaevindeki politik tutsaklar özgür bırakılmazsa, bu iyi bir ortam ortaya çıkartmaz ve yeni kriz noktaları oluşur. Silah ve çatışma potansiyelinin yüksek olduğu bölgemizde bu iklimin değişmesi sağlanamazsa doğal olarak silah da bir araç olarak güncelliğini korur."
Sözcü
Bir dönemin simgesi Mavi Marmara Gemisi sessiz sedasız satılıyor22 izlenme
'Sürece dahil edemiyoruz' diye isyan etmişti: Bankalardan İBB'ye aylar sonra yanıt13 izlenme
Günde 12 saat çalışıp günde 460 TL kazanıyorlar21 izlenme
TL’de değer kaybı ne anlama geliyor? Ekonomist Oğuz Oyan anlattı36 izlenme
Narin cinayeti: Salim Güran'ın avukatından 'Nevzat Bahtiyar'ın kızı kaçırıldı' iddiası33 izlenme
Cehalet endeksinde dokuzuncu sıradayız!201 izlenme
AKP'li Çamlı bu kez Boğaziçi hakkında konuştu! "Dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da"42 izlenme
Çayı Bu Şekilde Tüketiyorsanız Dikkat! Vücudu Bitiriyor22 izlenme
Türkiye’de böyle patronlar da var! İstanbul'daki bir firmanın çalışanları için çıkardığı yemekler sosyal medyada gündem oldu
Zam aralığı üç aydan bir aya indi!
Can Ataklı'dan yazlık sarayı 15 Temmuz'la savunmaya çalışan Hilal Kaplan'a 'Nohut kadar beyni yok!'
AB hibeleri Bilal Erdoğan'ın vakıflarına akmış!