Dicle Elektrik ekipleri Mardin ve Şanlıurfa’da yasa dışı yöntemlerle kaçak elektrik kullanımı tespit etti. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan denetimlerde, bir plastik eritme fabrikasının kayıt dışı kurulan trafo aracılığıyla günlük bin 300 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer kaçak elektrik kullandığı tespit edildi.
Trafo, etrafı sac plakalarla kapatılmış şekilde bulundu. Fabrika ile ilgili başlatılan yasal işlem kapsamında hakkında kaçak tüketimde kullanılan trafoya savcılık kararıyla el konuldu.
Dicle Elektrik’in Mardin’in Artuklu ve Derik ilçelerinde yaptığı kontrollerde, kaçak elektrik kullanımına yönelik yeni yasa dışı uygulamalarla karşılaşıldı. Artuklu kırsalında, beton bir elektrik direğinden çıkarılan hattın yeraltına gömülerek konutlara bağlandığı belirlenirken, ekiplerin müdahalesi sonucu kaçak bağlantı iptal edilerek kullanıcılar hakkında yasal işlemler başlatıldı. Derik’teki denetimlerde ise 471 kişinin kaçak kullandığı tespit edildi.
Dicle Elektrik yetkilileri, kaçak elektrik kullanımının enerji şebekesine büyük zarar verdiğini ve can mal güvenliğini tehdit ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Özellikle ısınma amacıyla kaçak elektrik kullanımı, şebekeye aşırı yük binmesine neden oluyor. Yapılan kontrollerde, abone sayısına oranla olağanüstü boyutlarda tüketim tespit ettik. Bu durum, kesintilere ve enerji kalitesinde ciddi düşüşlere hatta trafolarda patlamalara sebep olabiliyor. Bu nedenle, kaçak elektrik kullanımı aynı zamanda can ve mal güvenliğini de tehdit ediyor. Kaçak elektrikle mücadelede, yapay zeka teknolojileri de dahil olmak üzere elimizdeki tüm teknolojik imkanları etkin bir şekilde kullanıyoruz. Kesintisiz ve kaliteli enerji arzını sürdürebilmek için kaçak elektrik kullanımına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.”
Sözcü
Tabelalardan sonra Türkçe'ye bir suikast daha! Ünlü markadan Arapça katalog77 izlenme
Sahte diploma çetesinde kod isim kullanan 3 kişiden 2’si belirlendi23 izlenme
Kabineye ikinci damat mı geliyor?169 izlenme
İzmir'deki fazia göz göre göre gelmiş! Sokaktaki esnaf anlattı: "Daha önce biriken suyun kaynadığını gördüm"42 izlenme
Süleyman Soylu'nun hedef gösterdiği CHP'linin evine polis baskını!137 izlenme
Bu kez de '128 milyar dolar nerede?' afişleri Ardahan'da kaldırıldı!88 izlenme
Ayasofya’ya Erdoğan afişleri asıldı vatandaş isyan etti 'Cami'ye siyaset bulaştırmayın!'550 izlenme
CHP’li Belediye’den işçilere rekor zam! Yüzde 100’e yakın zam yapıldı!62 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 301.348’e, can kaybı 7.445’e yükseldi!
IŞİD’liyle yolculuk eden İngiliz gazeteci yazdı: "Erdoğan'la araları bu yüzden iyi"
En sıcak anketin sonuçları ortaya çıktı: Şapkayı önüne koydurup düşündürtecek
FETÖ'cüleri arayanlar dikkatli izlesin !